Vatan, millet ve bayrak sevgisiyle yetişen yeni nesillerle 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü ruhunu yaşatmak adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehit 4.Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın kabrinde anlamlı bir program düzenledi.

15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün ikinci yıldönümünde İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ile Düzce’de bulunan İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri Baysan’ın Beyköy’e bağlı Çalıcuma Köyü Mezarlığı’nda bulunan kabrini ziyaret etti.



15 Temmuz şehidimizin kabrine çiçekler sunan öğrenciler, tüm şehitler ve 15 Temmuz şehitlerini anarak Kuran’ı Kerim okudu, dualar etti.



“Çocuklarımız şehitlerimizi bilsinler, tanısınlar ve bu olayların farkında olsunlar istiyoruz”
Burada günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, şunları kaydetti:

“2 yıl oldu, 15 Temmuz 2016 yılında ülkemizde FETÖ Terör Örgütü tarafından hain bir darbe girişimi gerçekleştirildi. Gerekçesi bize göre, dış güçler artık ülkemizi yönetemediğini düşündüklerinden daha önce yetiştirdikleri, kurguladıkları örgütü harekete geçirerek yeniden ülkemizi kontrol altına alabilmek için gerçekleştirdiler. Ama başlangıçta Allah’ın inayeti ve milletimizin kahramanlığı ile bu darbe girişimi önlendi. Düzce’de de Ufuk Baysan Polisimiz Özel Harekat Merkezi’nde şehit olmuştu bu hain darbe girişimi esnasında. Çocuklarımızla biz zaten gelerek şehitlerimizi ziyaret ediyoruz. Çocuklarımız şehitlerimizi bilsinler, tanısınlar ve bu olayların farkında olsunlar istiyoruz. Biz bu çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz manevi ve milli anlamda.”

Haber: Ö.YILMAZ