Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulundu. Terörü eğitimin beslediğini ifade eden Kamalak, terörün bitirilmesi için İslam kardeşliği, ekonomik uygulamalar ve başta milli eğitim politikalarının değişmesi gerektiğini vurguladı.

Kamalak, “Terörün bitirilmesi için İslam kardeşliği, ekonomik uygulamalar ve başta milli eğitim politikalarının değişmesi gerekir. Milli eğitim terörü besliyor.” dedi.

Türkiye gerçeklerini başta Başbakan olmak üzere mecliste bulunan bütün siyasi partilerin dikkate alması gerekir” ifadelerine yer veren Kamalak, Türkiye’deki bölücülüğün başında yanlış laiklik uygulamalarının geldiğini söyledi.

Terörün bu duruma geleceğini yıllardan bu yana söylediklerini belirten Kamalak, “Sistem terörü besliyor. Bunun dikkate alınması lazım.” diyerek, “Biz bunların böyle olacağını 30 yıldan bu yana söylüyoruz. Sistem terörü besliyor. 25 Şubat 1994 yılında Erbakan yaptığı konuşmasında “Gavur aşıkları yanlış yoldasınız. Uyguladığınız politika bölücülük sorununu doğurur.” Demişti ve ödüllendirilmesi gereken konuşma ne yazık ki suç sayıldı. Aradan 17 yıl geçti ve terör durdu mu durmadı. Ne yazık ki bugün yaşananlar milli görüşü doğrular nitelikte.” ifadelerini kullandı.

Haber; R. BAL