Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün akşam saatlerinde onayladığı, kamuoyunda "dershane yasası" adıyla anılan yasa, bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanmadı. Dolayısıyla da resmen yürürlüğe girmedi.

Düzenlemenin ardından dershane yasasının geçici maddesi, Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki tüm Müsteşar Yardımcıları, Talim Terbiye Kurulu Başkan ve Üyeleri, tüm genel müdürler, grup başkanları ile 81 il milli eğitim müdürlerinin görevlerinin, ‘kanun yürürlüğe girdiği tarihte sona ermesini içeriyor. Yasada, bu görevlerde bulunanların ‘bu maddenin yayımı tarihinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın’ sona ereceği vurgulanıyor.

Kanunda ayrıca, okul müdür ve yardımcılarının görev süreleri de belirlenerek, "Kanun yürürlüğe girdiği tarihte 4 yıl ve üzeri sürelerle okul müdür ve yardımcısı olanların, bu görevlerinin ‘hiçbir işleme gerek kalmaksızın’ sona ereceği belirtiliyor.

Yasanın yürürlüğe girmesi ile beraber 100 bin okul yöneticisinin görevinin sona ereceğini vurgulanıyor. Bu durumda Milli Eğitim'de büyük bir deprem olması beklenirken işlemlerin bundan nasıl etkileneceği merak konusu oldu. Yasanın yürürlüğe girmesi ile dershane olarak hizmet veren kurumların 2015 yılında özel okula çevrilmesi de öngörülüyor.