15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün ilk yıldönümünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü anlamlı bir etkinlik düzenledi.



15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece en büyük hasarı alan Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi’nde görevli Şehit 4.Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın Beyköy Beldesi Çalıcuma Mahallesi’nde bulunan kabri başında tüm şehitler ve 15 Temmuz şehitleri anıldı.

Kuran’ı Kerim Tilaveti’nin ardından duaların okunduğu programa İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, tüm özel-devlet, ilk ve ortaokul yöneticileri ile yaklaşık 200 civarında öğrenci katıldı. Öğrenciler Şehit Baysan’ın kabrine çiçekler bıraktı.





“Onları en güzel şekilde yetiştirmek istiyoruz”
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit yaptığı konuşmasında Türkiye’nin geleceği olan çocukları en iyi şekilde yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Yiğit, “Geçen yıl 15 Temmuz’da çok hain bir darbe girişimi olmuştu ülkemizde. Bu FETÖ tarafından gerçekleştirilmişti. Tabi milletimiz gücüyle ferasetiyle Allah’ın da yardımıyla bu darbe girişimini atlattık. Ülkemiz bu olaydan sonra daha da güçlendi. Bu olayın senesinde Ankara Özel Harekat Merkezinde şehit olan Düzceli Şehidimizin kabrinde bir program gerçekleştirmek istedik çocuklarımız ve tüm okul yöneticilerimiz ile birlikte. Bizler tüm şehitlerimize ne kadar sahip olduğumuzu göstermek istiyoruz. Çocuklarımızla birlikte buraya geldik. Bu çocuklarımız Türkiye’nin geleceği ve biz onları en güzel şekilde yetiştirmek istiyoruz. Bu çocuklarımızı buraya getirişimizin amacı da budur. Onlar gelsinler, buraları görsünler, şehidimizin başında dua etsinler. İnşallah geleceğin Türkiye’sinde bizler de şehit olmaya, ülkemiz için her türlü mücadele etmeye hazırız. Tekrar şehidimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. İnşallah ülkemizde böyle kötü olaylar tekrar yaşanmaz. Tek dileğimiz budur.” diye konuştu.

Haber: Ö. YILMAZ