Başbakanlık Başdanışmanı Yiğit Bulut, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Milli İrade" konulu konferans için dün Düzce'ye geldi.

18 Temmuz Spor Salonu'nda gerçekleşen konferansta salonu dolduran kalabalığa seslenen Bulut, Türkiye'nin 1938'den sonra küresel koalisyon ve ülke içindeki taşeron yapılar tarafından yönetildiğini öne sürdü.

Bulut, "Türkiye, 2003 yılına kadar hep bu koalisyon ve içerideki uzantıları tarafından yönetildi. Sadece bir kişi 2003'ten önce tek bir cümleyle 1950'lerin başından itibaren karşı çıktı bunlara. Menderes 'Yeter söz milletin' dediği için bu bu kişiler tarafından asıldı" diye konuştu.

Türkiye'de sistemi ele geçiren ve kanını emen bir yerleşik düzenden bahseden Başbakanlık Başdanışmanı Yiğit Bulut, "Bu ülkede 30 sene kızların başörtüsüyle okula gitmesi için mücadele ettik. Bu ülkede 30 sene ona Kürt diyemezsin, buna şunu diyemezsin kavgası yaptık. Bazıları kandan, terden, gözyaşından hep ceplerini doldurdu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin risk haritasını anlatan 3 bin kişinin çalıştığı bir kurul tarafından devlet eliyle Milli Güvenlik Strateji Belgesi yazıldı. Birinci öncelikli tehdit nükleer silah, kimyasal silah, Rusya, Suriye, Irak, İran, Yunanistan, biyolojik silah hiçbiri değil. Birinci öncelikli tehdit irtica. Peki ne bu? Başını örtüp oğlunu askeri kışlada ziyaret etmek isteyen anne, mürteci. İkinci öncelikli tehdit bölücülük. Kim bölücü, benim Kürt kökenli vatandaşım. Bu belge üzerinden 30 sene bizim kanımızı emdiler. Türkiye'nin kafasını kaldırıp bu yerleşik düzeni idrak etmemesi için bu belgeler yazıldı." dedi.