Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda (ÇSGB) görevli Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik doğrultusunda başlatılan çalışmalar kapsamında Düzce’ye geldi. Alpay’a, Aktüerya Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bilgi Aydın eşlik etti.

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında gerçekleştirdikleri il ziyaretlerine İŞKUR İl Müdürlüğü’nde İŞKUR’un yapmış olduğu İZDES il raporlarının değerlendirilmesini inceleyerek başlayan Alpay ziyaretine SGK İl Müdürlüğü’nde devam etti.

Burada bir basın toplantısı yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda görevli Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Seferberlik Çağrısı doğrultusunda ÇSGB Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Konya’da duyurduğu “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” nedeniyle Düzce’de olduğunu belirtti.

2 aylık süre içerisinde 81 ilimizi ziyaret etmiş olacağız
Alpay, çalışma hayatının taraflarıyla bir araya geleceklerini belirterek şunları ifade etti:“Ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı, teşviklerimizi anlatmaya çalışacağız. Bu seferlik kapsamında bakanlık yöneticilerimizle beraber toplam 10 il ziyareti düşünüyoruz. Ziyaret edeceğimiz iller arasında Ayfon, Bolu, Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı, Yozgat, Nevşehir, Barın, Erzurum ve Düzce bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak bu ziyaretlerimizi her hafta yaparak toplam 2 aylık süre içerisinde 81 ilimizi ziyaret etmiş olacağız. 81 ilimizde Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkar Odaları, işadamları, sanayiciler, işçilerimiz, kadın çalışanlarımız, engelli çalışanlarımız, üniversite öğrencileri, iade kapsamalı tıbbi cihaz kullanan vatandaşlarımız ve emeklilerimizle bir araya gelmeyi planlıyoruz.”

İstihdama katkı sağlamak hedefiyle daha güçlü bir Türkiye için çalışma hayatının sorunlarını belirleyeceklerine bildiren Alpay, şöyle devam etti:

“Çözüm yollarını birlikte bulacağız. İşçilerimizin ve işverenlerimizin yanında olacak, alın terinin akıl teriyle değerlendiği her ikisinin de hakkının korunduğu daha müreffeh bir Türkiye için çalışma yapacağız. Hizmetlerimizle ilgili görüş ve önerileri almak, hizmet kalitenizi artırmak için ihtiyaçlarımızı belirleyeceğiz. Bu kapsamda basın mensuplarının da desteğine ihtiyacımız olacak.” dedi.

Alpay basın açıklamasının ardından il genelinde istihdam olan işçilerle yemekte bir araya gelerek onların dertlerini ve sıkıntılarını dinledi.

Düzce’de yoğun bir gün geçirmeyi planlayan Alpay’ın programı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan ve üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret Borsası Başkan ve üyeleri ile bir arada yapılacak olan toplantıyla devam etmesinin ardından Alpay, esnaf ve işçilere bir dizi ziyaret gerçekleştirecek.