Milli Eğitimin Antalya’da 19. kez düzenlediği Şura’da vatandaşları ikiye bölen bir karar alınmıştı. Alınan kararda Osmanlıcanın İmam Hatip ve Sosyal Bilimler liselerinde zorunlu, diğer liseler ile ortaokul 5, 6, 7 ve 8'nci sınıf öğrencilerine de seçmeli olarak verilmesi kararı verilmişti. Düzce Eski Milletvekillerinden Celal Erbay kararı doğru bularak ‘Bu bir medeniyet tercihi meselesidir’ dedi.
Erbay, çıkan kararı Türk Milli Eğitiminin millileşmesi için çok doğru olduğunu savunarak bunun Milli Eğitim kelimesinde sadece ‘Milli’yi kullanıp lafla olmayacağını dile getirdi.Erbay, Osmanlı İmparatorluğu’nun Türkiye Cumhuriyetine dönüştüğünü belirterek Türkiye’nin Osmanlı’nın devamı olduğunu söyledi.

Erbay kararın medeniyet tercihi meselesi olduğunu vurguladı. “Osmanlıcayı neden öğreniyoruz” diye soran Eski Milletvekili, tarihimizle ve medeniyetimizle iletişim sağlayacağız. Bunu yapmazsak millet olma özelliğimiz kaybolur, dağılırız” diyerek konuya açıklık getirdi.
Erbay sözlerini kararın doğru neden olduğunu ifade ederek noktaladı. “Benim neslim Osmanlıcayı okuyup yazsın tarihiyle iletişim kursun ve değerlerimizi günümüze taşısın. Bu noktada alınan karar çok doğrudur”

Haber;Y:SEVER