Mimarlar Odası Genel Merkezi Yönetim Kurulu kararı ile görevine son verilen Mimarlar Odası Ankara Şubesi Düzce Temsilciliği başlattığı hukuk savaşını kazandı.

12. Dönem Düzce Temsilciliği Yönetim Kurulu tarafından Ankara 11. Daire Mahkemesi'ne açılan dava sonucunda görevden alma kararının ve dava konusu işlemin iptaline oybirliği ile karar verildiği bildirildi.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Düzce Temsilciliği 12. Dönem Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "12 Haziran 2010 tarihinde, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Yönetim Kurulunun talebi doğrultusunda, Mimarlar Odası Genel Merkezi Yönetim Kurulunun 06.04.2010/42/6 kararı neticesinde tutarlı gerekçe ortaya koyulmaksızın, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Düzce Temsilciliğinin Yönetim Kurulu olarak görevimize son verilmiş idi.

Akabinde 28/06/2010 tarihli yazılı basın açıklamamızla saygıdeğer kamuoyumuzu bilgilendirmiş ve konuyu basınımızla paylaşarak onursal itibarımızın iadesine yönelik hukuki işlemlerin yapılması yönünde adli mercilere gerekli girişim ve müracaatta bulunduğunu belirtmiş idik. Bu çerçevede Ankara 11. Daire Mahkemesi'nin de 2010/1237 esas no ile dava açılmış ve 28/01/2011 tarihinde Ankara 11. Daire Mahkemesi tarafından görevden alma kararının ve dava konusu işlemin iptaline oybirliği ile karar verilmiş bulunulmaktadır. Bu karar hükmüne istinaden 12. Dönem Düzce Temsilciliği Yönetim Kurulunun görevine iade edilmiş ve hukuki bakımdan kamuoyu nezdinde aklanmış olduğunun onaylandığı görülmüştür" 

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Düzce Temsilciliği 12. Dönem Yönetim Kurulu üyeleri: Asil üyeler : Ali Seyfettin Oygan, Serkan Yıldız, H.Özkan Çakar, Orhan Bağdat, Ayşegül Kaya Yedek üyeler : İslam İsmail, Kulender Aydın, M.Umut Özdemir, Hilal Kaşkır, İrfan Dursun.

Haber, Ş. ÇAKIR