Düzce'de Mübarek Miraç Kandili’ni camilerde değerlendirmek isteyen vatandaşlar, Miraç Kandili nedeniyle tüm camileri doldurdu. Birçok camide yer kalmayınca vatandaşlar soğuk havaya aldırış etmeden namazlarını dışarıda eda ettiler.

Hz. Muhammed’in göğe yükselerek Allah’la aracısız bir şekilde görüştüğü gece olan Miraç Kandili’nde Düzceliler, geceyi ibadetle geçirmek için camilere akın etti. Namaz kılıp, Allah’a dua eden vatandaşlar, Türkiye ve İslam aleminin geleceği için de dileklerde bulundu.



Miraç Kandili nedeniyle Düzce'de Cedidiye Camii'nde de Mevlid Programı düzenlendi. Programın sonunda ise İl Müftüsü Selami Emen günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından hep birlikte el açılıp dua edildi.



Emen “inşallah bizlerin de Miracı Namaz olu”r diyerek gecenin mutlaka nafile namazları kılınarak ve dualarla geçirilmesi tavsiyesinde bulundu. Yatsı namazına yakın camide insan yoğunluğu had safhaya ulaştı. Kadın-erkek, genç-yaşlı yüzlerce insanın akın ettiği cami kısa süre içerisinde doldu.



Programın ardından hep birlikte yatsı namazı kılındı. Cami çıkışında vatandaşlara ikramda bulunuldu.