Birçok ülkede farklı alanlarda yatırımları bulunan ve Düzce Üniversitesi’nin ihtisaslaşma kapsamında ilk uluslararası anlaşmasını imzaladığı Mısırlı iş insanlarına GP-AMG yetkilileri, Düzce Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Düzce Üniversitesi ile hayvansal atıklardan elektrik enerjisi üretimi konusunda ortak Ar-Ge faaliyetleri yürüten şirketin CEO’su Usame Derviş, Düzce Üniversitesi ile yapacakları işbirliği çalışmaları ve Düzce’ye planladıkları yatırımlar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Düzce’ye odun kömürü üretimi için 16 milyon Euro’luk yatırım

Düzce’de odun kömürü üretimi için 16 Milyon Euro bedelli, tam kapasiteli, yıllık 33 Milyon Euro’luk ithalatın önüne geçebilecek bir yatırımı hayata geçireceklerini belirten Derviş, bu yatırımları Düzce Üniversitesi sayesinde planladıkları vurgusunda bulundu.

Bu alanda ilk fabrikayı Düzce’de kuracaklar

İstanbul ve Ankara’nın ortasında, ayrıca İstanbul, Konya ve Antalya yolu üzerinde yer alan Düzce’nin ulaşım avantajları olduğu için Düzce’ye yatırım yapmayı tercih ettiklerini ifade eden Derviş, Türkiye’de bu konuda ilk fabrikayı Düzce’de kuracaklarını ve tarımsal atıklardan katma değerli ürünler üreterek yıllık 33 milyon Euro’luk ithalatın önüne geçmeyi istediklerini vurguladı.

Evsel atıklardan elektrik üretilmesi planlanıyor

Düzce’de evsel atıkları değerlendirmek istediklerini söyleyen Derviş, bu atıklardan özellikle elektrik enerjisi üretimi üzerinde durduklarını belirtti. Düzce’de sıfır atık planladıklarına işaret eden Derviş, ayrıca endüstriyel atık suların arıtılması konusunda da yatırım planları olduğunu dillendirdi.

Mükemmeliyet Merkezi kurulacak

Atık su arıtma konusunda Düzce Üniversitesi’nde deneyimli bir ekibin bulunduğunu ifade eden Derviş, Düzce’de Atık Geri Dönüşümü konusunda bir “Mükemmeliyet Merkezi” kuracaklarını, uzun vadede ise atık su ve katı atıkların değerlendirilmesi hususunda Türkiye için gerçekçi çözümler üretecekleri bilgisini paylaştı.

Konuk heyet, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı ziyaret ederek Düzce Üniversitesi’ndeki programlarını tamamladı.

HABER: C. ÜSTÜNER