Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Düzce Mitingi'nin ardından sarfedilen sözler ve verilen mesajlar tartışılmaya başlandı.Üç milletvekilini garanti görüp "Düzce nasıl olsa 3-0'ı yapacak. Biz size muhabbet için geldik" demesi "Ak parti Düzce'yi dikkate almadı" şeklinde yorumlandı.

            "DÜZCE'NİN 4.VEKİLİ BENİM"

Özellikle Ak Partili seçmenlerin "Geleceğin Bakanı" olarak nitelendirdiği Savunma Sanayi Eski Müsteşar Yardımcısı Ak Parti Düzce Milletvekili 1. sıra adayı Dr. Faruk Özlü'den hiç bahsetmeden  "Düzce'nin 4.vekili benim, hem bakan hem başbakan olarak " demesi Düzceli'nin bakan beklentisini de boşa çıkarttı.Bu söylem tarafsız kesimler tarafından "Düzce, bizden bakan beklemesin" şeklinde yorumlanırken, bazı kesimlerin de "Başbakan 4.bakanınız benim" diyerek de Düzce'nin bakan beklentisini de boşa çıkartmış oldu. Öte yandan başbakanın milli tanklardan ve milli savaş uçaklarından bahsetmesine rağmen Savunma Sanayiindeki bu tür projelerde imzası bulunan Düzce Milletvekili Adayı Özlü'den bahsetmemesi de "Düzce'nin bakan beklentisini de suya düşürmüşe benziyor"

            YENİ MÜJDE GELMEDİ...

Düzce'lilerin Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'nun ağzından "yeni bir müjde" beklentisi içinde yeni mesajlar beklemesine rağmen bilinen Terminal ve Hastane gibi yarım kalan inşaatların bitirileceğinin dışında yeni proje ve yeni müjdeler vermemesi "tam bir hayal kırıklığı"  olarak yorumlandı..

 

            KADIN VE ÇOCUK ÇOĞUNLUKTAYDI

Ak Parti mitinginde kadın ve çocukların çoğunlukta oluşu Sakarya ve Kocaeli gibi komşu illerden toplu taşıma araçlarıyla partililerin Düzce mitingine taşındığı tezini doğruluyor..Sloganlarda erkeklerden daha çok kadınların seslerinin çıkmasının yanında komşu illerden gelen araçların alana yakın yerde bekletilmesi bunu ispatlıyor.

 

Mitinge katılanların sayısı hakkında spekülasyon yapılmasına rağmen Düzcelilerin Başbakandan beklediği "yeni Müjdeler gelmemesi "  tam bir hayal kırıklığı olarak nitelendirildi.