Düzce için büyük önem taşıyan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) konusu bir kez daha gündeme geldi. Sistem için ilk aşama olarak görülen ihale süreci 13 Mayıs'ta yapılmıştı ama gerekli şartların uygun olmaması için iptal edilmişti. İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman'ın da Düzce sokaklarını gezerek sistemin kurulacağı noktaları belirleme çalışmaları sonrasında MOBESE'nin kurulması için gerekli şartların oluşması bekleniyordu.

Bu yıl içinde gerekli şartların oluşturularak yapılması düşünülen MOBESE sisteminin uzun süredir gündeme gelmemesi “Unutuldu mu yoksa yapılmayacak mı” sorularını da akla getiriyor.

MOBESE sisteminin kurulmasıyla ilgili bu yıl içinde MOBESE kurma çalışmalarının tamamlanması konusu gündeme gelmişti. Özellikle yaşanan kazalar ve trafik hatalarının tespiti, hırsızlık olaylarının çözülmesi noktasında iller açısından büyük önem taşıyan bu sistemin Düzce'de de faydası olması bekleniyordu. Sistemin kurulmasıyla birlikte asayiş olaylarının çözülmesi noktasında ciddi faydalarında sağlanacağı konuşuluyordu.

Şehir merkezinin 46 değişik noktasına yerleştirilmesi düşünülen kameralarla şehir gece ve gündüz izlenebilecekti ama şimdilik bu olasılıklar rafa kalktı.