Düzce için büyük önem taşıyan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) konusu bir kez daha gündeme geldi. İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman'ın da Düzce sokaklarını gezerek sistemin kurulacağı noktaları belirleme çalışmaları sonrasında MOBESE'nin kurulması için gerekli şartların oluşması bekleniyordu.

Son olarak ta sistemin kurulması için ihale yapılması gündeme gelmişti. İhalenin bu günlerde yapılması beklenirken ihale aşamasının sonunda da bu yıl içinde MOBESE kurma çalışmaları tamamlanacak. Özellikle yaşanan kazalar ve trafik hatalarının tespiti, hırsızlık olaylarının çözülmesi noktasında iller açısından büyük önem taşıyan bu sistemin Düzce'de de faydası olması bekleniyor. Sistemin kurulmasıyla birlikte asayiş olaylarının çözülmesi noktasında ciddi faydalar sağlanacak.

Diğer taraftan MOBESE sisteminin yapılması konusunda İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Belediye Başkanı İsmail Bayram'ı polis teşkilatının 164. yılı kapsamında ziyaret etmiş ve bu sistemle ilgili son gelişmeleri Bayram'a iletmişti. Bayram da bu konuda üzerine düşen görevi yapacağını belirtmişti. Sistemin tam olarak ne zaman kurulacağı bilinmezken çalışmaların ihale sürecinden sonra başlaması bekleniyor.