Düzce Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkar Odası'nın Genel Kurul toplantısı yapıldı. Hasan Birinci, Ömer Kaya ve Ferhat Şengüloğlu'nun üç ayrı listesiyle yapılan kongrede zaman zaman gergin anlarda yaşandı.
Kongreye Düzce Milletvekili Celal Erbay, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı Oda Başkanları MHP Merkez İlçe Başkanı ile Esnaf ve Sanatkarlar katıldılar.
Divan Başkanlığını DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı'nın yaptığı kongrede mevcut Başkan Hasan Birinci faliyet ve hesap raporlarını okudu. Bazı kongre üyeleri hesap raporlarının kalem kalem okunmasını istedi ve yapılan oylamada talep kabul edilmedi. Raporlar kabul edildi.
Başkan adaylarından Ferhat Şengüloğlu Genel Kurul üyelerine hitap etti ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Şengüloğlu ayrıca Mobilyacılar sitesi yapmayı amaçladıklarını ve internet sitesi kuracaklarını söyledi.
Düzce Milletvekili Celal Erbay yaptığı konuşmada kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Siz esnaf ve sanatkarlarımızla birlikte Düzce'nin gelişmesi için önemli çalışmalar yapmamız lazım dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Ömer Kaya biz yapabileceklerimizi ve projelerimizi sizlerle paylaşılıyoruz burada hayal ürünü konuşmalarla hizmete talip olmak çözüm değil dedi.
DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı yaptığı konuşmada büyük marketler yasasına değindi ve küçcük esnafın ırmağında artık su kalmadı bu yasanın çıkması için milletvekillerimizden destek bekliyoruz ve Ankara'da dimdik ayakta durmalarını ve küçük esnaf ve sanatkarlarında ayakta durmalarına yardımlarını bekliyoruz dedi.
Konuşmaların ardından Marangoz ve Mobilyacılık mesleğinde uzun yıllar çalışanlara oda yönetimi tarafından hazırlanan plaketleri Düzce Milletvekili Celal Erbay takdim etti.
Mevcut Başkan Hasan Birinci adaylar Ömer Kaya ile Ferhat Şengüloğlu'nun üç ayrı yönetim listesiyle girdikleri seçimler sonucunda adaylardan Hasan birinci 60 oyla güven tazelerken Ömer Kaya 43 oy, Ferhat Şengüloğlu ise 57 oy aldı.
Buna göre Hasan Birinci Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf Odası'nın Başkanı oldu.