Yeşim Acar’la Hayata Dair programında bu hafta engellilerin hayatlarında yaşadıkları olumsuzluklarla nasıl mücadele etmeleri gerektiği anlatıldı. Programa fiziki engeli bulunmasına rağmen hayata sımsıkı tutunan, ürettiği değerlerle birçok sağlıklı insanı geride bırakan Sanat Uygulayıcısı İlhami Han konuk olarak katıldı.

1,5 yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonucu sol tarafı felç olan Han, kendisi gibi fiziki engeli olan insanlara, engelli olmanın hiçbir şeye engel olmadığını yaşadıklarından yola çıkarak ders niteliğinde cümlelerle izleyicilerle paylaştı.
Han, engelli bireylerin hakikati kabul ederek kendisiyle barışık bir şekilde mücadele yolculuğuna çıkmalarının önemli olduğunu kaydederek zorluklara nasıl yaklaşılması ve hangi pencereden bakmaları gerektiğini aktardı.

Engelli bireylerin aile ve toplumsal hayatlarında iletişimin kilit nokta olduğunu dile getiren Han, engellilere seslenerek ‘Konuşsunlar, hissettiklerini hiç olmazsa birkaç cümleyle dahi olsa kelimelere döksünler’ isteğinde bulundu. Han son olarak engeli yenmenin en önemli unsurlarının vazgeçmemek, hayatın yaşamaya değer olduğunu görebilmek olduğunu belirterek engeli olsun olmasın herkesin bu doğrultuda hayatlarını sürdürmesini istedi.

Haber:Y.SEVER