Özlü’ye Vali Ali Fidan, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anıtpark’ta toplanan kalabalığa konuşan Bakan Özlü,  tarihi günler yaşandığına dikkat çekerek  şöyle devam etti:

Cümle aleme gösterdik

"İstiklal Marşımızda bizden istenen, milletten beklenen ne varsa hepsini yerine getirdik. Gövdemizi siper ederek, hayasız bir akını durduk. Bize bu vatanı emanet eden şehitlerin oğulları, torunları olduğumuzu gösterdik, atalarımızın ruhunu incitmedik. Bu yurtta tüten en son ocak sönmeden, şafaklarda yüzen al sancağın da sönmeyeceğini bir kere daha herkese ilan ettik. Canımızı, cananımızı, varımızı vereceğimizi, ama dünyaları alsak da bu cennet vatanı hainlere, düşmanlara vermeyeceğimizi haykırdık. Hiçbir çılgının bu millete zincir vuramayacağını, gerektiğinde kükremiş bir sel gibi bentleri, setleri, engelleri çiğneyip aşacağımızı ispat ettik.İstiklal Marşımızın nasıl başladığını lütfen hatırlayın. İstiklal Marşımız, 'Korkma' diye başlıyor ve bu millet, korkmadı. İşte bu kahraman millet, korkmadığını ve hiçbir zaman korkmayacağını cümle aleme gösterdi."

Aklıma geldikçe gözlerim yaşarıyor

Bu milletin mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğunu dile getiren Özlü, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşadığı bu gururun anlattı.

"3 gündür, yaşananlar aklıma geldikçe sık sık gözlerim yaşarıyor. Tankların önüne yatan, siper almadan kurşunların üstüne yürüyen insanları hatırlayınca gözlerim yaşarıyor. Helikopterlerin, savaş uçaklarının bombaladığı yerlere koşarak giden insanları düşününce gözlerim yaşarıyor. 15 Temmuz gecesinde eşleriyle, çocuklarıyla, anne ve babalarıyla helalleşerek meydanlara inen insanları düşününce inanın heyecandan nefesim kesiliyor. Tarih kitaplarında okuduğumuz nice kahramanlık hikayesi vardır. O hikayeleri okurken, zaman zaman, 'Yahu bu kadar da olmaz' deriz ya, şu 3 gün içinde gördük ki oluyormuş kardeşlerim. Tarihimizde bize anlatılan nice kahramanlık destanı, dün gece yeniden ete, kemiğe büründü. Hangi birini anlatayım? Yıllarca konuşsak, anlatmayı bitiremeyeceğimiz kadar destansı hikayeyi, sadece birkaç gün içinde yaşadık."

Geçmişte böyle bir alçaklığı yaşamadık

Türkiye'de tarihinde böyle alçaklık görülmediğini anımsatan Özlü, mücadelenin yeni başladığını belirtti.

Özlü,"Darbelerle, ihanetlerle karşılaştık ancak inanın, böyle bir alçaklığı, böyle bir adiliği, böyle bir ihaneti, sadece cumhuriyet tarihimizde değil, bütün bir Türk tarihinde yaşamadık. Kendi insanına kurşun sıkan, bomba atan, Ankara'yı ve İstanbul'u adeta savaş alanına çeviren bu alçaklarla hesabımız bitmedi. Allah her birinizden razı olsun, bu darbe girişimini sizler püskürttünüz ancak emin olun, asıl mücadele şimdi başlıyor.Saflarımızı asla bozmayalım. Asla ama asla gevşemeyelim. Bu devletin neferleri olarak, başkomutanımızdan ikinci bir çağrı gelene kadar, sakın ama sakın meydanları boş bırakmayalım."dedi.