Bağımlılıkla mücadelede çalışmalarının kararlılıkla sürdüğü Düzce’ye Türkiye Yeşilay Derneği de destek verecek. Bugün Düzce Valiliği Makam Toplantı Salonu’nda Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Türkiye Yeşilay Derneği Genel Başkanı Mücahit Öztürk arasında imzalanan protokol ile işbirliği halinde yürütülecek çalışmalarla birlikte gençlerin bağımlılık yapıcı maddelerden uzak tutulması hedefleniyor.

“Her türlü desteği vermeye hazırız”
İmza töreninin ardından bir açıklamada bulunan Vali Dağlı, uyuşturucu ile mücadele çalışmaları hakkında bilgi vererek Kaynaşlı’ya bir mücadele kampı kurulacağını belirterek şöyle konuştu:



“Bugün ilimiz için gerçekten önemli bir gün. Yaklaşık bir yıldır bağımlılıkla ilgili il çapında bir mücadele tarzı geliştirmeye çalıştık. Ancak bunu, bu konunun uzmanı olan Yeşilay Başkanlığımızla daha sistemli olacağı ve sistem kurmanın daha uzun vadeli olacağından hareketle Yeşilay Başkanlığımızla yaptığımız görüşmelerin sonucunda bugün bir araya geldik. 2 protokol imzaladık. Biri YEDAM adını verdiğimiz bir mücadele tarzı. Bu sistemi kuracağız Yeşilay ve Valiliğimizle birlikte. İkincisi biraz daha Kaynaşlı ilçemizde bir kamp merkezi gibi, bir dinlenme merkezi gibi. Bu rehabilitasyondan çok biraz daha gençlerimizin burada vakit geçireceği, birbirleriyle iletişim kuracağı ve gençlerimizin bağımlılığa bulaşmadan vakit geçirmeleri şeklinde bir kamp merkezi. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız.”

“YEDAM’la işbirliğinde olacağız”
Türkiye Yeşilay Derneği Genel Başkanı Mücahit Öztürk ise imzalanan protokol ile Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)’ın Düzce’de de faaliyete gireceğini belirterek şöyle konuştu:

“Eğitim dışında bir rehabilitasyon çalışmamız var. Bu anlamda şu anda uygulamalarını yaptığımız bazı çalışmalarımız var. İstanbul’da bu çalışmalarımızın Düzce’de de devam edebilmesi yani bağımlılıklarla mücadelede psiko-sosyal destek hizmeti veren YEDAM’ın Düzce Valiliğimizle işbirliği içerisine girerek burada da faaliyet içerisine girmesini istiyoruz. Bence bu en önemli hususlardan bir tanesi. Biz bu anlamda YEDAM’la işbirliği yapmış olacağız. Hedefimiz inşallah uzun vadede Düzce’nin bu mücadelede çok önder şehirlerden biri olması çünkü süreç içerisinde yaptığımız bütün çalışmalarda ve kurduğumuz ilişkilerde buradaki Düzce halkının buradaki Yeşilay başkanımızın da hepsinin talepleri niyetleri ve kararlılıkları var. İnşallah birlikte çok güzel hizmetler yapacağız.”


‘İlk Adım Merkezi’ kuruldu

Öte yandan bağımlılıkla mücadele konusunda bir adımda Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi işbirliğinde atıldı. Düzce Belediyesi’ne ait Kent Park’ın içerisine bağımlılıkla mücadelede “İlk Adım Merkezi”nin açılışı yapıldı.
Açılışa Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Türkiye Yeşilay Derneği Genel Başkanı Mücahit Öztürk ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır katıldı.

Haber: Ö. YILMAZ