“Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Toplantısı” olağan aylık koordinasyon toplantısı bugün Sancaklar Mahallesi Şükran-Sedat Şenkardeşler Ortaokulunda Düzce Valisi Zülkif Dağlı Başkanlığında yapıldı.

Madde kullanımı ve bağımlılık ile mücadele etmek, bireylerin özellikle gençleri madde kullanımı ve bağımlılığından uzak tutmak amacıyla yapılan toplantıya Düzce Valisi Zülkif Dağlı, İl Jandarma Komutan Vekili Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldılar.

Toplantı öncesinde bir basın açıklaması yapan Vali Dağlı, bu toplantıların benzerlerinin ilçelerde de kaymakamlar başkanlığında yapıldığına dikkat çekerek muhtarların bu konudaki duyarlılığını artırmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

“Düzce artık bir rol model haline geldi”
Bağımlılıkla mücadelede Düzce’nin rol model olduğunu dile getiren Dağlı şu ifadelerde bulundu:

“Geçen hafta muhtarlarımızın sporla ilgili faaliyetleri artırmaları açısından muhtarlarımızla yeniden toplantı yaptık. Yarın ise ilimizde tüm ilçelerimiz ve köylerimizdeki imam ve müezzinlerimizle hem gençlerimizin spora özendirilmesi ve bağımlılıkta kurtulması ve eğitim çalışmaları ile ilgili olarak bir toplantı yapacağız. Her ilçemizde imamlar görevlendirmesini yaptık. Düzce artık bir rol model haline geldi. Başka illerle de Düzce modeli şeklinde tartışılmaya ve konuşulmaya başlandı. Bu da bizim bu yönde doğru yolda olduğumuzu ve amaca doğru ilerlediğimizi gösteriyor. Toplumun her kesimin desteği ile bu belalardan gençleri kurtaracağız.”

Haber: Ö. YILMAZ