Madde bağımlılığıyla mücadele etmek için Düzce Belediyesi ile Kültürel Aydınlanma ve Sanat Eğitim Merkezi Derneği iş birliğinde hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilmeye hak kazanan "Gencim-Bilinçliyim-Bağımsızım" adlı projenin tanıtım toplantısı Düzce protokolünün katılımıyla yapıldı.


Madde bağımlılığı konusunda uzman isimlerle çalışılacak projeyle 10 ay boyunca 13-18 yaş aralığındaki gençlerin madde bağımlılığına karşı duyarlılığını arttırmak, aileleri ve toplumu bilinçlendirmek amaçlanıyor. Kültürel Aydınlanma ve Sanat Eğitim Merkezi Derneği Başkanı Selçuk Develi tanıtım toplantısında projenin içeriği hakkında sunumlu bir bilgilendirme yaptı.


DEVELİ: SANATÇILAR ROL ALACAK
Develi, projede farklı sanatçıların ulusal farkındalık yaratmak için kam spotlarında rol alacağını söyleyerek örnek gösterdi. Develi, mücadelenin yanı sıra potansiyel madde kullanıcısı olma ihtimali olan gençler ve çevrelerinde farkındalık yaratmak istediklerini söyledi. Develi, metinlerini özel olarak yazdırdıkları tiyatro oyunlarını Düzce Belediyesi şhit tiyatrosu oyuncularıyla sergileyeceklerini Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Alt Komisyonu tarafından incelendiğini aktardı.
Dernek Başkanı Develi'nin ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Serhat Cora uyuşturucu ve bağımlılık hakkında yaklaşık 5 dakikalık bilgilendirme yaptı.


KELEŞ: İLK OLACAK
97 bin TL'lik bir bütçesi olan proje ortağı Belediye Başkanı Mehmet Keleş, projede nekler yapacaklarını anlattı. proje kapsamında 6 adet tiyatro  oyunu hazırlayacaklarını söyleyen Keleş, projenin alanında bir ilk olma özelliği taşıdığını belirtti.

ÇAKAR: TEK BAĞIMLILIK BAYRAK BAĞIMLILIĞI OLSUN
Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Nigar Demircan Çakar, Düzce'de bu tür çalışmalar için geç kalındığını söylerken önemli olanın bağımlılık öncesi önlemin olduğunu vurguladı. tek bağımlılığın bayrak bağımlılığı olması gerektiğini söyledi.

FİDAN: BAĞIMLILIK ÖNCESİ ÇÖZÜM ÖNEMLİ
son olarak söz alan Düzce Valisi Ali Fidan, projenin çok önemli ve uyuşturucunun küresel bir sorun olduğunu paylaşarak bağımlılık sorunun herkesin sorunu diyerek mücadelenin önemine değindi. Fidan, projenin bağımlılık noktasına gelmeden sorununun çözümü olmasını temenni etti.

"Gencim-Bilinçliyim-Bağımsızım" Projesi kapsamında gençlerin bağımlılıktan uzak durmasına ilişkin mesajlar içeren bir tiyatro oyunu hazırlanarak sahne alacak. Proje kapsamında yazılan tiyatro oyununun Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Alt Komisyonu tarafından onaylandıktan sonra Aralık ayı itibariyle tüm okullarda sahnelenmesi hedefleniyor.


Haber:Y.SEVER