Körüklü ve doğalgazlı otobüslerden sonra Düzce şehir içi toplu taşıma sisteminde yeni bir dönem daha başlıyor. Düzce Belediyesi, Bozankaya Şirketi tarafından üretilen Türkiye’nin yüzde 100 yerli ilk elektrikli otobüsü E-Karat'ın Düzce’de test sürüşüne başladığını duyurdu.

"Halk otobüs filosu çevreye duyarlı hale getiriliyor"

Hava kirliliği seviyesinin şu günlerde "sağlıksız" boyutlara ulaştığı Düzce'de seviyenin azaltılmasına yönelik önlemler alındığı kaydedildi. Düzce Belediyesi'nden yapılan açıklamada,

çevre kirliliği konusunda yürütülen çözüm odaklı çalışmaların dikkate alındığı ve bu doğrultuda, halk otobüs filosunun da buna uyumlu hale getirildiği belirtildi.

Yerli elektrikli otobüs Düzce’de test sürüşüne başladı

Konya ve Eskişehir Büyükşehir belediyeleri tarafından aylar önce hizmete sunulan elektrikli otobüs E-Karat'ın Düzce sokaklarında da test sürüşüne tabi tutulduğu bildirildi. 10–12–18–24 metrelik alternatifleri olan E-Karat olarak adlandırılan elektrikli otobüslerin en önemli kısmının ise akü sistemlerine 5 yıl garanti verilmesi olduğu üzerinde duruldu.

"Ulaşım filomuzu da iyileştireceğiz"

Öte yandan ilk olarak geçtiğimiz eylül ayında Düzce'’ye getirilen elektrikli otobüsün direksiyonuna geçerek test sürüşü yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, çevre dostu otobüslerin Düzce’de elzem ihtiyaçlardan biri olduğunu belirterek, "İlimizde hava kirliliğine karşı mücadelemiz her alanda devam edecek. Bu kapsamda ulaşım filomuzu da iyileştireceğiz. Deneme sürüşünü bizzat kendim sizlerle birlikte yaptık ve gördük ki yeni araçlar hem çevre dostu hem de oldukça konforlu ve sessiz. Bütün çalışmalarımız vatandaşlarımızın şehir içi seyahatlerinin konforunu arttırmak ve memnuniyeti sağlamak için.” demişti.

"Yüzde 50 yakıt tasarrufu sağlıyor"

Türkiye’nin en düşük maliyetli toplu taşımacılığı şeklinde lanse edilen ve Düzce'de sadece bir otobüsle sınırlı kalınmayarak sayısının arttırılacağı açıklanan elektrikli otobüse ilişkin şu bilgilendirmeler yapıldı: "TCV CNG Karat, dizel bir otobüse göre yüzde 50 yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu da çevreye duyarlı taşımacılığın yanı sıra ekonomik ulaşım anlamına geliyor. E-Karat; enerji tüketimi düşük, verimli ve çevre dostu bir araç olarak ön plana çıkıyor. Hali hazırda kullanılan konvansiyonel otobüslere göre yüzde 70- 80 arasında daha düşük enerji maliyeti sunuyor. Üstelik elektrikli araç istasyonları gerekmeksizin akıllı mobil şarj üniteleri ile şarj edilebiliyor."