“Tüm camilerde teravih namazından önce vaaz verilecek”

Tüm İslam Aleminin Ramazan Ayını tebrik ederek hayırlı olması temennisinde bulunan İl Müftüsü Selami Emen Düzce Müftülüğü olarak 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayında yapacakları faaliyetlere dair bilgiler vererek sözlerine başladı. “Bu akşam ilk teravih namazımızı kılacağız. Ramazan Ayı boyunca bütün camilerimizde vaaz ve nasihatler yapılacak. Her akşam teravih namazından yarım saat önce başta Cedidiye Camii ile Merkez Büyük Cami olmak üzere diğer camilerimizde hocalarımız vaaz verecek. Kültür ve Hacı Davut Camilerinde bu akşamdan itibaren Hatim ve Teravih namazları kılınacak. “

“Ramazan bütün güzelliğiyle Düzce’mizde yaşanacak”

Ramazan Ayının bereketinin ve faziletinin bol bir ay olduğunu söyleyen İl Müftüsü Emen, Ramazan Ayını en güzel şekilde karşılamak için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini söyleyerek açıklamalarına devam etti. “Kur’an Kurslarımızda bayan cemaatimize camilerde ve uygun bulunan yerlerde mukabeleler okuyacaklar. Camilerimizde de mukabeleler okunacak. Ramazan bütün güzelliğiyle Düzce’mizde yaşanacak.”

“Aşırılıktan ve israfa kaçan davranışlardan kaçınalım”

Ramazan Ayının ibadet ayı olduğunu belirten Emen, vatandaşların kendisini Ramazana göre ayarlayarak neler yapmaları gerektiği hususunda bilgiler verdi. “Ramazan Ayında tempoyu düşürmek gerekiyor. 17 saatlik bir oruç süresi var. Bunun kolaylığını cenabı Allah zaten verecektir. Bizde kendimizi Ramazan Ayının o güzelliğine ruhuna maneviyatına uygun olarak hazırlamamız gerekiyor. Ramazan ayında hem sahurumuzu hem de iftarımızı yapalım. Aşırılıktan ve israfa kaçan davranışlardan kaçınalım. Kendimizi o tempoya yavaş yavaş alıştırmamız faydalı olur.”

“Bir insan Ramazan ayında zengin olmaz”

Oruç tutamayacak vatandaşların nelere dikkat etmelerinin gerektiği yönündeki soruyu değerlendiren Emen, önemli bilgiler verdi. “Nasıl olsa oruç tutmuyorum diye düşünerek dışarıda alenen yemek yemenin manası yoktur. Oruç tutana saygı açısından çok önemlidir. Oruç tutan tutmayana, tutmayanda tutana saygı gösterecek. Hizmet sektöründeki işletmeler oruç tutmayanlar için açık olabilir fakat dükkanlarını dışarıdan açıkça belli olmayacak şekilde ayarlarlarsa daha güzel olur. Oruç tutan insanın karşısında bir şey içmek ya da yemek o kişinin duygularını rencide eder. İnsanlardan gizlemeleri en uygun olanıdır. Bir insan Ramazan ayında zengin olmaz. Zenginliği Allah verecek. ‘Ramazan Ayında dükkanımı sürekli işleteyim, zengin olayım’ diye düşünmek doğru olmaz.”

Haber:Y.SEVER