Düzce İl Müftüsü Selami Emen, Yılbaşına Müslümanlara yakışır bir şekilde girilmesi gerektiğini vurguladı. Yılbaşı kutlamalarının Eski Romalılardan kalma Pagan kültürü olduğunu belirten İl Müftüsü Selami Emen, Batı'nın bazı örf adetlerinin Müslüman toplumuna uymadığını söyledi.
Yılbaşı gecesinde inancımıza uymayan kutlamalardan uzak durulması gerektiğini belirten Emen; Yeni yılı ‘hayırlara vesile olsun’ şeklinde kutlamanın bir sakıncası olmadığını dile getirdi.
Emen, “bir yılı geride bırakırken başladığımız yeni bir yıla, Allah-u Teâlâ’nın haram kıldığı yanlışlarla kutlamak doğru değildir. Özellikle ağaç kesmek, ağaç keserek bir bayram kutlamak, bunu bir bayram kabul etmek caiz değildir. Yılbaşında hindi kesmek de yanlış bir gelenektir. Hindi helal olan bir hayvandır, alınması, satılması ve kesilmesi caizdir. Fakat bunun yılbaşına özgü olması, bir geleneğin kutlanması, dinin ve kültürün bize emretmediği, bize tavsiye etmediği, bir Hıristiyan geleneğinin yaşatılması olarak kutlanması caiz değildir. Bu günü bir muhasebe gecesi olarak görmeliyiz. Yılbaşı gecesinde ömrümüzden giden bir yılı değerlendirmeli, yeni yılda neler yapacağımızı düşünmeli hatalarımızdan af dilemeli, dua etmeli ve güzel işler yapabilmeye niyet etmelidir. Asla bu yılbaşı gecesini oyunla, eğlenceyle, haramlarla, özellikle kadın-erkek bir araya gelerek karşılıklı oyunlarla, içkiyle, kumarla dinin yasak saydığı işlerle kutlamamalıyız.” diye konuştu.
Haber;S:KAŞKIR