Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun da katılımıyla uzun süredir açılması beklenen İl Müftülük Hizmet Binası bugün düzenlenen programla hizmete açıldı.

Açılış öncesinde açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Düzce'nin yaşanan depremlerin ardından yeni yeni toparlanmaya başladığını söyleyerek, “Düzce gelişmeye başlayan bir il olarak giderek daha iyi noktalara gelmektedir. Bizde bugün buraya gelerek Müftülük Binasının açılışını gerçekleştireceğiz. Bina şimdiden bütün Düzceliler'e hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Binanın temeli atıldığı zamanda Düzce'ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, binanın açılışında da yaptığı açıklamalarda bu binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Bardakoğlu, “Bu bina siz vatandaşlarımızın birikimleriyle yükselmiştir. Biz bu binanın yapımında sizlerden destek aldık. Düzce'nin gelişen bir yapıya büründüğü bu günlerde yeni açılan binada bu yapıya ayak uydurmuştur.” ifadelerine yer verdi.

Düzce Valisi Bülent Kılınç ise yaptığı konuşmada Müftülük binasının modern bir yapıya sahip olduğunu belirterek binanın bütün Düzceliler'e hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Binanın içeriği hakkında bilgi veren İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar'da yaptığı konuşmada “Müftülük binası toplantı salonundan spor salonuna kadar her türlü olanağı barındırıyor. Binanın bugün burada açılışını gerçekleştireceğiz. Böyle bir binanın yapım aşamasının ardından açılışını da gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Binanın bir çok olumlu çalışmaya ev sahipliği yapacağına inancımız sonsuzdur.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yeni müftülük binasının açılışı gerçekleştirilirken protokol tarafından binanın içi gezilerek bina hakkında bilgiler de alındı.