Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ülkemizde yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek için ülke genelinde bir dizi tedbir alınarak vatandaşlara evlerinde kalmalarının tavsiye ediliyor. Bu süreçte Diyanet İşleri Başkanlığı’nca vatandaşların dini ve manevi duygularını güçlendirmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülüyor.

Bu kapsamda ülke genelinde haftalık hatim okuma kampanyaları düzenleneceğini bildiren Düzce İl Müftü Vekili Ünal Baş, yaptığı açıklamada, düzenlenen hatim kampanyası hakkında bilgi vererek vatandaşları kampanyaya davet etti.

“Kur’an-ı Kerim ruhların gıdasıdır”

Müftü Baş; “Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) için alınan tedbirler kapsamında evlerinde kalan vatandaşlarımızın dini ve manevi duygularını güçlendirmek amacıyla, Düzce İl Müftülüğümüz ve İlçe Müftülüklerimizde görevli imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerimiz vatandaşlarımız arasında koordinasyonu sağlayarak her hafta en az birer hatim okuyacaklardır. Kur’an-ı Kerim ruhların gıdasıdır. Vatandaşlarımızı bu manevi gıdaya, hatim kampanyasına katılmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Okunan hatimlerin duasının Diyanet TV'de yapılacağını belirten Müftü Baş; şöyle devam etti: “Ülke genelinde okunan hatimlerin duası Diyanet TV'de her hafta Perşembe akşamı yayınlanan "Cuma'ya Doğru" programında yapılacaktır.”