İlk olarak Hükumet Sokak'ın trafiğe kapatılacağını söyleyen Başkan Mehmet Keleş'in açıklaması üzerine başta esnaflar olmak üzere siyasi partiler ve vatandaşlar duruma tepki göstererek sokağın trafiğe kapatılmaması gerektiğini belirtmişlerde. Ardından Başkan Keleş'in İstanbul Caddesi'nin de ilerleyen zamanlarda trafiğe kapatılacağını söylemesi ortamda bir anda soğuk duş etkisi yarattı. Konuyu sorduğumuz muhalefet partileri il başkanları da böyle bir ihtimalin değerlendirmesi yaparak kararın yanlış olacağını ifade etti.

"Düzce yolları bu kararı kaldıramaz."

Gerekli şartların oluşmaması halinde böyle bir kararın alınmasının çok yanlış olacağını savunan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, “ Hükumet Sokak'ta gerekli şartlar oluşturulmadan trafiğe kapatılmış ve sürücüler bu durumdan olumsuz etkilenmişti. Bir kere Düzce yolları İstanbul Caddesi'nin kapatılmasına direnemez ki. Şu an Düzce'de bir tane çevre yolu var ve bu da caddenin trafiğe kapatılmasıyla Düzce trafiğini karşılayacak durumda bulunmuyor. Bir kere caddenin trafiğe kapatılması yerine mevcut yollardaki kaldırımların daraltılarak yolların büyütülmesi gerekiyor. Şartlar oluşmadan böyle bir kararın alınması yanlış olur.” dedi.

"Yollar uygun hale getirilirse neden olmasın."

İstanbul Caddesi'nin trafiğe kapatılacağı konusunu ilk kez duyduğunu belirten MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz'da “Şartlar oluştuktan sonra neden olmasın. Ama yollar bu haldeyken böyle bir kararın alınması yanlış olur. Türkiye'de bu şartlara uygun yerler var. Eğer o yerler gibi Düzce şartları da uygun bir hale getirilirse böyle bir kararda tabi ki alınabilir.” şeklinde konuştu.

"Cadde trafiğe kapatılırsa esnafın halini düşünmek bile istemiyorum."

Demokrat Parti İl Başkanı Ruhi Güner ise caddenin trafiğe kapatılmasını esnaflar açısından değerlendirerek “ Bir kere böyle bir karar esnaflar gözetilmeden alınamaz. Hükumet Sokak'ın bile trafiğe kapatılması esnafları olumsuz etkilemişti. Bu cadde de trafiğe kapatılırsa esnafın halini düşünmek bile istemiyorum. Bir kere vatandaş giremediği yoldaki esnaftan alış veriş yapacağına büyük marketlerin otoparkına çeker ve oradan alış veriş yapar. Bence karar yanlış.” ifadelerini kullandı.

"Önce şartlar oluşturulmalı, sonra cadde trafiğe kapatılmalı."

Keleş'in yanlış kararlar aldığını ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Erdem'de kararın yanlışlığını vurgulayarak “Böyle bir şeyin konuşulması bile söz konusu olmamalıydı. Bu kararı Düzce'nin kaldırabileceğini hiç sanmıyorum. Önce gerekli şartlar oluşturulmalı sonra cadde trafiğe kapatılacaksa kapatılmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

"Esnaf izin verirse cadde trafiğe kapatılır, izin vermezse kapatılamaz."

En sert tepkiyi gösteren ise DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı oldu. Esnaflara sorulmadan böyle bir karar alınamayacağını belirten Kayıkçı, “Esnafın kararı alınmadan hiç kimse böyle bir karar alamaz. Bunu üzerini vurgulayarak söylüyorum. Esnaf izin verirse cadde trafiğe kapanır, izin vermezse kapatılmaz. Ben esnafın da zaten caddenin trafiğe kapatılacağı istediğini sanmıyorum. Caddenin bize sorulmadan kapatılması da söz konusu değildir.” diyerek tepkisini dile getirdi.