19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtpark Meydanının yapılan törene CHP ve MHP’nin protestosu damga vurdu.

Her iki siyasi partinin İl Başkanları ve üyeleri çelenk bırakma töreninde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bugün Düzce’de yapacağı miting öncesi meydanın Ak Parti bayraklarıyla süslenmesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi 1.sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber ve CHP İl Başkanı Müjgan Çakman, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Feyzullah Dereci’ye şikayetlerini dile getirdi.
Teber ve Çakman “Bu bayrakların altında biz bu töreni yapmak istemiyoruz. Burası tüm milletin alanı. Protesto ediyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bunca siyasi simgenin altında kutlanamaz. Biz alanı terk ediyoruz.”dedi.
CHP’liler durumu resmi bir törenin miting bayrakları altında kutlanmasını etik bulmadıkları gerekçesiyle alanı terk etti. MHP kanadı da aynı gerekçeyle sert ifadeler kullandı. MHP Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu yaptığı açıklamada “Bu tür uygulamalar Hitler’in Almanya’sında, Stalin’in Rusya’sında, Mussolini’nin İtalya’sında, Esad’ın Suriye’sinde görülür. Türkiye Cumhuriyeti hızlı bir şekilde hükümet devleti olma yolunda adım atmaktadır. Türk milleti bu gerçekleri görüp 7 Haziran’da bağımsız hür bir Türkiye için sandığa gidecektir yapılanların hesabı sorulacaktır.” Dedi.



MHP Merkez ilçe Başkanı Aydın Dursun ise, “Bu ulusal bayramı AK Parti’nin şovuna çevirenleri şiddetle kınıyoruz.”dedi. Dursun Vali Ali Fidan’ın tepkilerden kaçındığı için törene katılmadığını öne sürdü.

HABER;Y.SEVER