CHP Yalova Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce akşam saatlerinde Düzce'ye geldi. Partililer, erken saatlerde parti binası önünde toplanarak İnce'yi bekledi. Şarkılı türkülü coşkulu karşılamada parti kadınları halaylar çekti.


Yaklaşık yarım saat rotarlı Düzce'ye gelen Muharrem İnce ,Belediye Başkan adayı Basri Karslıoğlu,İl Başkanı Nurettin Türkmen ve meclis üyesi adaylarını yanına alarak Gaziantep Caddesi ve ardından Spor sokağı gezdi. Kendisine fotoraf çektirmek isteyenleri geri çevirmeyen İnce, kalabalık bir grup eşliğinde alışveriş merkezi önüne kadar geldi.


GÖZ GÖRE GÖRE HIRSIZLIK VARKEN...


AVM önünde toplanan Kalabalığa seslenen İnce'nin konuşması ağırlıklı olarak uzun Adam olarak bahsettiği Başbakan Recep Tayiip Erdoğan'a yönelikti. İnce, "Göz göre göre hırsızlık varken 3 Milletvekili nasıl seçiyorsun ey Düzce. Bu ne demek biliyor musun kamyonla çaldın, şimdi trenle çal demektir." diye seslendi.İnce, "Meclise gelemedi, meydanlarda gürledi, kutuların suçunu savcılara yükledi. Besmeleyle başladı, insanları dışladı, küçücük çocukları tomalarla haşladı, onun yalakaları kefenlere büründü ama 30 Mart’tan sonra yüce divan göründü" diye konuştu. Başbakan’ın Türkiye’de meydanları gezerek "Bu bir istiklal savaşıdır’ sözlerini hatırlatan İnce, " bu bir istiklal savaşı değildir, bu bir "istikbilal’ savaşıdır" dedi.

BAŞBAKAN'A SIFIR!


İnce, "Büyük hırsızlık varsa onu kapatmak için büyük yasak ve yaygara vardır.Bizim çocuklarımıza tomalarla su kendi çocuklarına tomalarla para ... Dün İzmir'e gitmiş 'Akdeniz'in incisi İzmir nasılsın' demiş. Coğrafya bilgisi de bu kadar işte. Bakan çıkmış kürsüye 'İzmir'e hoşgeldiniz' demiş. Demek ki dışarıdan taşıma. Hatta o mitinge gidenlerin hepsi "Kordon nerede' diye soruyormuş. Çıkmış meydana anlatıyor şimdi, 'Ey Cehape ey Cehape' diyor. 60 yaşına geldi hala CHP demesini öğrenemedi. Ben bir öğretmen olarak Türkçe'den ona sıfır veriyorum. Beden eğitim zaten sıfır, futbolcuyum diyor ama beygire binmesini bilmiyor. Hazineden paramızı, sandıktan oyumuzu, çocukların sınavda sorularını, gazetelerin manşetlerini ve yargı kararlarını çaldılar. Son olarak baktım seçim çalışması yapıyorlardı dombıra da çalıntı çıktı. Müzikte sıfır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi yıldızlı sıfır, haram bunda, yalan bunda"Bütün dersleri sıfır olana tasdikname verirler,biz buna 30 Mart'ta tasdikname vereceğiz." dedi.

HARAMZADELERE OY VERMEYİN


İnce Düzce'nin hak ettiği hizmeti alamadığını bu yüzde gereken dersin seçimlerde verilmesi gerektiğini söyledi.


İnce, "O uzun adam ayını zamanda cahil adamdır. Düzce bu kötü gidişe dur diyebilir. CHP'nin 4 Bakanının yolsuzluğu olsaydı Düzceliler beni konuşturmazdı. Bunları da konuşturmayın. Oy vermeyin haramzade bunlar. Bu milletin din duyguları ile oynamayacağız.Bunları görüpte ampule basarsan şikayet etme.Her dönem AK Partiye verdiğiniz bir yatırımınız yok.Artık kulağını çekin şunların. Burada birde CHP güçlü değil diye palavra uçuruluyor.Şunu bilin Basri bey kafaya oynuyor" dedi



CHP Yalova Milletvekili ve grup başkan vekili Muharrem İnce ezan okunduğu için konuşmasına ara verdi ve slogan atanları ezan okunuyor diyerek uyardı. Ezanın bitmesiyle birlikte İnce konuşmasına kaldığı yerden devam etti.


VİCDANI ŞIMARIK CÜZDANI KABARIK


ince, "Akşam ezanı hızlı okunur, yatsı ezanı daha yavaştır. Akşam ezanının hızlı okunmasının nedeni İslam inancında kıyamet akşam ezanından sonra kopacaktır. Bu nedenle hızlı okunur. Küçük kıyamette 30 Mart'tan sonra kopacak haberi yok. O uzun adam 'Ben safmışım, cemaat beni kandırdı' diyor. Cemaat kandırmışsa Obama kim bilir neler yapmıştır ona? Putin kim bilir neler yapmıştır ona? Bu saf değil, saf geçinen uyanıklardan. Bu vicdanı şımarık, cüzdanı kabarık uzun adam. Bu seçimde başka partilere oy veren yurttaşlara ihtiyacımız var. "dedi.


İnce Karslıoğlu'nu halka emanet ederken, "Düzce seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı. İnce gençlere şiddet olaylarının içinde olmayın çağrısında bulundu. Son olarak birde soru sordu. "bu uzun adamın En sevdiği hayvan nedir? Diye soran İnce'nin "Fil çünkü hortumu var" esprisi yüzlerde tebessüm yarattı.