Muhasebeciler Haftası etkinlikleri bu yılda yapılıyor. Düzce Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Kudret Taş, hafta nedeniyle yayınladığı mesajda, muhasebe meslek camiasının, ülkenin en büyük ve önemli mesleki kuruluşu konumunda olduğunu söyledi. Taş, TÜRMOB çatısı altında örgütlenen, 7 0 S.M.M.M Odası, 8 Y.M.M Odası, 78 bin meslek mensubu, 16 bin meslek mensubu adayı stajyer ve 150 bin büro çalışanı ile meslek çalışanı sayısının 240 bine ulaştığını kaydetti.

“ Bugüne kadar izlenen yolun ve modellerin mükelleflere, daha doğru bir söylem ile, meslektaşlarımıza iş yükü getirmenin ötesinde bir sonuç yaratmadığı bilinmektedir. Ekonomik faaliyetlerin dünya standartlarında bir yaklaşım ile basit, kolay ve anlaşılır bir hale getirilmesi, beyan karmaşasının ortadan kaldırılması ve işe yaramaz belgeler düzenlenmesine yönelik uygulamalardan vazgeçilmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır.” diyen Taş, ülke genelinde sağlıklı bir bilgi, belge kayıtlı ticari faaliyet uygulamasının yaratılmadığına değindi.

Kudret Taş, muhasebe mesleğinin yeni bir dönem ve yeni bir anlayışın etkili olacağı farklı bir sürece girmesini istediklerini belirterek, “ Bizler ekonomik faaliyetlerin bağımsız unsuru olarak gözetim ve denetim süreçlerinin kamu ve vergi mükellefi bakış açılarından uzak, tarafsız bir yaklaşımın parçası olmak gibi mesleki sorumluluğumuz ve yükümlülüğümüz olduğunun bilincindeyiz. Bu mesleki bilincin uygulama alanı bulmasını talep ediyoruz.” dedi.