Geçtiğimiz Cuma günü Vali Vasip Şahin’in Düzce’den uğurlanması ve aynı gün göreve başlayan yeni vali Adnan Yılmaz hakkında konuşan Milletvekili İbrahim Korkmaz, Şahin’in gidişine üzülürken Yılmaz’ın gelişiyle bu üzüntünün hafiflediğini söyledi.

Korkmaz, “ Öncelikle vali açısından bir hüzün bir sevinç yaşadık. Yaşadığımız hüzün, çok değerli bir kardeşimiz valimiz de demiyorum artık, Vasip Bey bizim çok değerli bir takım arkadaşımız, kardeşimizdi. Biz onu Malatya’ya yolcu ettik. Bu bizi biraz hüzünlendirdi ama gelen valimiz o hüznü sevince çevirdi.” Dedi.

Mühim olan Ankara’yı bilmesi

Korkmaz daha önce edindiği bilgiler doğrultusunda yeni vali Adnan Yılmaz ile iyi bir ekip oluşturacaklarını vurgularken, Yılmaz’ın öncülüğünde Düzce için uyum içinde çalışacaklarını belirtti.

Korkmaz, “ Biz inanıyoruz ki, daha önceden aldığımız bilgiler doğrultusunda da biliyoruz ki çok iyi bir ekip olacağız. Sayın valimiz bayrak yarışında bu bayrağı daha ileri götürmek için bize öncülük edecek, ilimize öncülük edecek, biz de onu her alanda destekleyeceğiz. Tam bir ekip ruhu içerisinde bir çalışma sergileyeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İlk valiliğini burada yapacak bu yanlış bir düşünce, Önemli olan nasıl bir geçmişten geldiğidir. İlk oluşu aslında avantaj, önemli olan Ankara’yı iyi bilmesidir. Oradaki bürokrasiyi iyi bilmesidir. Sayın valimizin Ankara’yı iyi bildiğini oradaki bürokrasiyi iyi bildiğini biliyoruz. Bizim içinde önemli olan odur, yoksa Düzce’yi yönetmek konusunda ilk defa atansa bile Türkiye’nin hiçbir valisinin sıkıntısı olacağını zannetmiyorum. Esas olan nasıl bir geçmişi olduğudur. Sayın valimizin çok dolu bir özgeçmişi var, çok mütevazı bir arkadaşımız, abimiz olacak inşallah, onunla birlikte mükemmel bir uyum içerisinde çalışacağımızdan kuşku duymuyoruz. Çok güzel şeyler olacak diye düşünüyorum. Düzce’nin mesafe kat edeceğinden şüpheniz olmasın. Bizim zerre kadar şüphemiz yok bunu inşallah sizde göreceksiniz.” Şeklinde konuştu.

HABER:H.İŞCAN