Tsk, dün gece Afyonkarahisar'da bir mühimmat deposunda yapılan çalışmalar sırasında meydana gelen patlama 25 askerin şehit, 4 askerin ise yaralı olduğunu açıkladı.

Tsk'nin internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, "05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar'da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askerî personel şehit olmuş, 4 askerî personel hafif şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz." denildi.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, patlamanın terör saldırısı ya da sabotaj olmadığını söyledi.

Patlamanın el bombalarının tasnif ve sayım işlemi sırasındaki bir kaza sonucu meydana geldiğini ifade eden Balkanlıoğlu şunları söyledi:

"Mühimmat deposunda el bombalarının tasnif ve sayım işlemi sırasında patlama oluyor. Kaza sonucu gerçekleşen patlama zincirleme patlamalara neden oluyor ancak başka bir depoya sıçramıyor.

Ölü olup olmadığını henüz bilemiyoruz. Şu anda 4 sivil 3 asker yaralımız var. Çalışmalar profesyonel bir şekilde devam ediyor. Sosyal medyada yayılan kan ihtiyacı olduğuna ilişkin haberler gerçeği yansıtmıyor. Bütün sağlık ekiplerimiz hazır vaziyette ve kan ihtiyacı yok."