Sentetik Uyuşturucu kullananların mekanı haline gelen Darıcı Mahallesi'ndeki eski ilkokul binasının son haliyle ilgili yaptığımız haberin etkisi büyük oldu..

 

Bir yanında spor yapmak için halı saha, diğer yanında da ailelerin çocuklarıyla birlikte zamanlarını değerlendireceği parkla donatılmış eski ilkokul binasının bonzai gibi sentetik uyuşturucu kullananların mekanı haline getirilmesiyle ilgili haberimizin yayınlanmasının ardından mahalle Muhtarı Mehmet Turgut'tan ilk açıklama geldi.

 

Köy oldukları dönemde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul binasının korunması yönünde kendilerine yazı yazıldığını kaydeden Muhtar Turgut, Darıcı 'nın Mahalle olmasının ardından da dönemin Belediye Başkanı İsmail Bayram'a bu alanın bir bölümünün muhtarlık olarak diğer bölümünün de gençler ve kadınlar için sosyal donatı alanı olarak kullanılmasını talep etmelerine rağmen bu taleplerinin dikkate alınmadığın söyledi...

Darıcı Mh'de uyuşturucu kullananların mekanı haline gelmiş bu eski ilkokul binası bir an evvel asıl sahibini sabırsızlıkla bekliyor.

 

Öte yandan Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Öğrenci azlığı nedeniyle valilik makamının oluruyla 2007-2008 eğitim-öğretim yılında eğitim öğretime kapatılan Darıcı Köyü ilköğretim okulunun okul binası ve müştemilatının darıcı köyü muhtarlığına teslim edilmiş olup, okul binası ve müştemilatının titizlikle korunmasını ve müdürlüğümüzün izni dışında hiçbir amaçla kullanılmamasını rica ederiz"

 

Haber: E.TAYHAN