Düzce Belediyesi'nin 19 köyü daha mücavir alan sınırlarına katma hazırlığı yaptığı haberlere konu olmasıyla bazı köy muhtarları soluğu belediye meclisinde aldı. Mayıs ayının 1. oturumuna misafir olarak katılan Ozanlar Köyü Muhtarı Bülent Keser, Yeni Taşköprü Muhtarı Hüseyin Gür, Bahçeköy Muhtarı Özcan Erdoğan ve İstilli Köyü Muhtarı Hüseyin Şimşek toplantıyı sonuna kadar takip etti.

Kıstas Nedir?

Mücavir alan konusu İmar Planı değişikliği talepleri kapsamında gündeme alınan meclis üyelerince toplu olarak oylandı. MHP Grup Başkan Vekili Ercan Katırcıoğlu, meclis salonunda bu konuda bilgi almak isteyen muhtarların olduğuna dikkat çekerek bilgi verilmesini talep etti. 19 köyü mücavir alana dahil ederken, neyin kıstas alındığını soran Katırcıoğlu, muhtarları talebin görüşüleceği komisyona davet edilmesi önerisini sundu.

komisyon başkanı: 'yeni haberim oldu'

Bunun üzerine söz alan İmar Komisyonu Başkanı Hasan Gündem, "Endişeleri giderecek şekilde muhtarlarla görüşeceğiz." dedi. Gündem'in "yeni hava edildi bize de daha gelmedi" diyerek bilgi veremeyeceğini söylemesi salonda şaşkınlık yarattı.

19 mahallenin belediye sınırlarına dahil edilmesi imar komisyonuna havale edilirken, muhtarlar salondan kafalarında soru işaretleriyle ayrıldı. Meclis toplantısının ardından mücavir alana alınması konusunda adı geçen Yeni Taşköprü'nün Muhtarı Hüseyin Gür,şöyle konuştu:

Razı Değiliz!

"Bunun kaçınılmaz olduğunu biliyorduk ama bu kadar yakın olduğunu bilmiyorduk. En azından 'böyle bir karar alınırsa bilgilendiriliriz' diyorduk. Fakat bunu basından öğrendik. Gerçek mi değil mi diye belediye meclisine katıldık. Direk plan ve bütçe komisyonuna aktarıldı, çok fazla bir açıklama olmadı. Üyelere dağıtılan kağıtlara baktığımızda 19 köy ismini gördük. Öncelikle biz bu konuda bilgilendirilmek istiyoruz. Ben kendi köyüm adına konuşursam bu duruma çok da razı değiliz. Köylümde basından öğrendi her gün gelip bana soru soruyor. Bizde bilgilendirilelim ki onlara bilgi verebilelim..."

Karamsar Bir Durum Var!

Gür, köyde karamsar bir tablonun hakim olduğunu belirtti: "Benim aslında belediyeye ihtiyacım yok. Altyapım üst yapım hazır. belediyenin bana verebileceği çok bir şey yok. Köylü şuanda köy olmasından memnun. Mücavir alana girildiğinde bunu yapamazsam 'neyle geçineceğim' diye korkuyor. Bizim örnek proje olan mera ıslahlarımız var. Hayvancılıkla alakalı ne olur,endişesi taşıyoruz.  Yetkililer açıklama yapmadığından karamsar bir durum var."

Haber;S.KAŞKIR