Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özinal, bölge toplantıları kapsamında Kayıt Paylaşım Sistemi’ni tanıtmak için Düzce’ye gelerek bir toplantı yaptı. Düzce Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Dursun ve ilçe şubelerinin başkanlarının katıldığı toplantıya, komşu illerden şube başkanları da katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan  Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özinal, Muhtarlık işlemlerinin internet üzerinden yapılması esasına dayanan “Kayıt Paylaşım Sistemi hakkında bilgi verdi. Özinal, sistem sayesinde mükerrer kayıtların ortadan kalkmasının öngörüldüğünü söyledi. Sistemin  vatandaşa daha iyi hizmet verme imkanı sunduğunu dile getiren Özinal, geçiş döneminde birtakım sıkıntılar yaşanmasının doğal olduğunu da ifade etti.

Muhtarların sorunlarına da değinen Özinal, özlük hakları ile ilgili sorunları hükümet ve meclise ilettiklerini söylerken, muhtarlardan da milletvekilleri ile her karşılaştıklarında kendilerine sunulan sorunlar hakkında ne yaptıklarını sormalarını istedi.

Muhtarlar arasında iletişimin önemine de işaret eden Özinal, muhtarların bundan böyle daha organize bir şekilde hareket edeceğini söyledi. Özinal, bu amaçla bölge toplantılarının yanı sıra genişletilmiş toplantılar düzenlemeyi de düşündüklerini, bunun sonucunda Türkiye’de görev yapan 53 bin muhtarın büyük bölümünün birlikte hareket etme olanağı bulacaklarını söyledi.

Konuşmasında siyaset ve bürokrasinin muhtarlara ilgisizliğine de değinen Muhtarlar derneği başkanı, sırtlarının sıvazlanmasını istemediklerini, muhtarların insanca yaşaması için gerekenin yapılmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.