Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla alınan karar doğrultusunda bu yıl ikinci kez kutlanan Muhtarlar Günü için Düzce'deki muhtarlar çelenk sunumu için Anıtpark Meydanı’nda toplandı. 



Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla buradaki tören sona erdi. Törene, Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi Başkanı Yaşar Çengel, Düzce İli Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Özcan, Tüm Mahalle Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi Başkanı Mensur Bilgin ve Düzce İli Muhtarları katıldı.



Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla buradaki tören sona erdi.









Muhtarlar Günü etkinlikleri Düzce Valiliği tarafından bir otelde verilen yemekle devam etti. Yemek organizasyonuna, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, protokol mensupları ve muhtarlar katıldı.



Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın muhtarların masalarını dolaşarak tek tek selamlaşmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti.





“Yapılan yemekte muhtarların katkısı büyük”
‘Biz hepimiz bir aileyiz.’ diyen Vali Dağlı, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“Muhtarlarımız, azalarımız, belediye başkanlarımız, belediye başkan yardımcılarımız, il özel idaremiz ve sayamadığım pek çoğu ile hepimiz güzel bir aileyiz. Allah bu mutluluğumuzu daim etsin. 19 Ekim Muhtarlar Günü’müz kutlu olsun. Bir yılı böyle devirmişiz. Geçen yıl da böyle bir günde hasbıhal etme imkanı bulmuştuk. Hep birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız yemekte muhtarlarımızın katkısı büyük. Biz her yerde bir aileyiz bu dalga dalga islam ve Türkiye topluluğunu oluşturuyor. Tabi daha iyi ne yaparız diye düşünüyoruz hep. Ortaya daha iyi şeyler çıktığını gördük. Pek çok işlerimiz iyi niyet çerçevesinde yürüyor.”

Muhtarlara çağrıda bulundu
Köylerde kullanılmayan pek çok bina ve okulun bulunduğunu ve bunların değerlendirilmesine ilişkin muhtarlara önemli bir çağrıda bulunan Vali Dağlı şöyle konuştu:

“Tekli eğitime geçmek için çalışıyoruz ve 2018’den itibaren geçmiş olacağız. Köylerimizde muhtar ve azalarımız bir araya daha fazla gelsin. Köylerin sorunlarını daha fazla mütalaa etsinler. Daha fazla kafa yormalarını istiyoruz. Okullarımızda müdürlerimizle, imam, müezzinlerle bir araya gelsinler köyümüze ortak neler yapabiliriz düşünsünler. Mesela köylerimizde kullanılmayan pek çok okulumuz var ve nasıl değerlendiririz diye çalışmaya başladık. Köylü de elini taşın altına koyacak. Köylerimizdeki boş binalarımızı değerlendirmek için muhtarlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum.”

“Bana fırsat verin, güzel işler yapacağız”
Göreve yeni başlayan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise şöyle konuştu:

“Ne yapıyorsun diye soracak olursanız, ne yapıyoruz gündüz misafirlerimizi ağırlayıp gece çalışıyoruz. Talepleri alıyoruz. Sayın valimle dün Ankara’da sorunları değerlendirdik. Kapım herkese ve açık telefon numaram aldığım günden beri aynı. Arkadaşlar bana bir fırsat tanısınlar kısa zamanda güzel işler yapacağız. Teşekkür ediyor ve Muhtarlar Günü’nüzü kutluyorum.”

“Muhtarlık müessesesi demokrasinin temel taşıdır”
Tüm Mahalle Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi Başkanı Mensur Bilgin günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“Bugün buradaki katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Muhtarlık müessessi demokrasimizin temel taşı ve devlete en yakın elidir vatandaşların. Bazen işimiz çok zor oluyor ve muhtarlar cefa çekmek zorunda kalıyor çekmeye de devam edecekler. Mesela bir yol yapılmış o çocuk orada oyun oynarken dünyanın en mutlu insanı yapıyor insanı. Tabii yapamayıp sıkıntı çektiğimiz zamanlar da var görevimiz bu. Böyle bir günde başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün devlet erkanı, Sayın Valimiz ve siyasi partilere böyle bir yasa çıkarttıkları için hepsine teşekkür ediyorum. Bir sonraki Muhtarlar Günü’nü huzura ulaşarak kutlamayı temenni ediyorum.”

“Bugünün kutlanması için destek gösteren herkese teşekkür ediyorum”
Son olarak Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi Başkanı Yaşar çengel ise yaptığı teşekkür konuşmasında şöyle konuştu:

“Bugün ikincisini kutladığımız muhtarlar günü münasebetiyle Sayın Valimin düzenlediği bu programda olmaktan son derece mutluyuz. Bugün burada varsak cumhurbaşkanımızın sayesinde buradayız. Destek gösteren siyasi partilere de böyle bir günü armağan ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Tüm muhtarlarımızı ilçeler de dahil olmak üzere sayın valim herkesi davet etmiştir. Kendisine bu oluşum için çok teşekkür ediyorum. Bugünümüz hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonraki günlerimizi sevgi ve saygıyla geçirmeyi temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından program, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve 2002’den beri Güzelbahçe Mahallesi Muhtarlığı görevini yürüten Haldun Ayla’ya plaket takdim edilmesi ile son buldu.







Haber: Ö. YILMAZ