19 Ekim Muhtarlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Düzce'de de etkinliklere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla alınan karar doğrultusunda bu yıl ilk kez kutlanmaya başlanan Muhtarlar Günü için Düzce'deki muhtarlar öncelikle çelenk sunumu için Anıtpark'ta toplandı. Çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi ve kutlamalar, Muhtarlar Derneği Lokali’nde devam etti. Buradaki etkinliğe Vali Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Garnizon Komutanı Bilal Güvenir, Mahalli İdareler İl Müdürü Sebahat Güven Batur, kaymakamlar ve belediye başkanları, İl Genel Meclis Başkanı Dursun Çakır, İl Emniyet Müdürü İsmail Akyüz, İl Müftüsü Selami Emen, Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi Başkanı Yaşar Çengel, Düzce İli Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Özcan, Tüm Mahalle Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi Başkanı Mensur Bilgin, tüm ilçelerin muhtarlar derneği başkanları ve Düzce ili muhtarları katıldı.


Muhtarlar bizim için asıldır”

Tüm muhtarlarla tek tek tokalaşan ve günün anlam ve önemine istinaden muhtarların önemine vurgu yapan Vali Zülkif Dağlı şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanı’mızın talimatıyla 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak ilan edildi. Muhtarlar bizim için asıldır. Bizim ve halkın gözünde mülki idarenin bir uzantısıdır. Hizmette çok önemlidir. Muhtarlık müesseselerinin 180-200 yıllık bir geçmişi var. Belediye başkanlarımızla birlikte hizmet ediyorlar. 15 Temmuz’da da muhtarlarımızın nasıl canla başla mücadele edip şehadet mertebesine ulaştıklarını gördük. Şehit olan 241 vatandaşımızın içinde şehadet mertebesine kavuşan 2 tane muhtarımız var.”

Bizlere hediye ettikleri için teşekkür ediyorum”

Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şube Başkanı Yaşar Çengel ise bugüne kadar muhtarların bir günü olmadığını belirterek, şunları kaydetti: “Bugün ilk defa, bu iktidar döneminde ve siyasi partilerin de verdiği destekle Muhtarlar Günü’nü bizlere hediye ettikleri için teşekkür ediyorum.”

Öte yandan Muhtarlar Derneği’nde düzenlenen etkinlikten sonra tüm muhtarlar ve katılımcılar Düzce Valiliği tarafından Muhtarlar Günü için düzenlenen yemeğe katıldı. Yemekte Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi Başkanı Yaşar Çengel tarafından Düzce Valisi Zülkif Dağlı’ya plakat verildi.

Muhtarlara müjde”

Vali Zülkif Dağlı muhtarlara Hükümet Konağı’na girişlerini kolaylaştıracak bir kart düzenlediklerini belirterek; “Hükümet Konağı’na girişlerde sıkıntı yaşadıkları, kuyrukların oluştuğu, hizmeti zamanında yerine getiremedikleri, evrak takibinde zorlandıkları şeklinde şikayetler oldu. Biz de girişlerinde kolaylık olması için kendilerine muhtarlık kartı düzenliyoruz.” dedi ve muhtarlar derneği başkanlarına kartlarını takdim ederek diğer kartların da en kısa zamanda hazır olacağını ifade etti.