Düzce İl Emniyet Müdürlüğü bilgilendirme toplantılarına devam ediyor. Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından Yenikent polis merkezinde muhtarlara yönelik bir bilgilendirme toplantısı daha düzenlendi. Konuralp ve Yenikent mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda mahallelerde yaşanan sorunlar gündeme geldi.

 

 

İl Emniyet Müdürü Ali Gezer’in de katıldığı toplantıda emniyet müdürlüğünün yaptığı çalışmalar Toplum Destekli Polis Büro Amirliği tarafından muhtarlara anlatıldı.

 

Gezer, polislerin mahallelerde yaşadığı sorunları muhtarlara anlatarak vatandaşlara iletmelerini istedi.

 

Polis’in sorumluluk alanı arttı!

 

Bu bölgede yaşıyorsak bu bölgenin sorunlarını konuşmak, yaşanılabilir Konuralp ve yaşanılabilir Yenikent için bir araya geldik diyen İl Emniyet Müdürü, şöyle devam etti; “Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nün 57 mahalle ve 81 kilometrekare sorumluluk alanı bulunuyor. Düzce merkezin günlük nüfusu 160 bini buluyor. İki metropol bir şehrin arasında bulunan ve 3 ana yolun içerisinden geçtiği ilimizde 1’inci ve 2’inci OSB haricinde 80 civarında fabrika bulunuyor. Yani Düzce nüfusa oranla daha kalabalık. Yenikent’in nüfusu 30 bin değil en az 55-60 bin. Bunu gerekirse tek tek elimle sayarım. Bu yüzden muhtarlarımız bizlere yardımcı olmaları ve iş birliği içerisinde olmamız gerekiyor.”

 

Konuralp’e polis karakolu yapılıyor!

 

Gezer ayrıca Konuralp’in mahalle olması ile birlikte bölgeye yeni bir karakol yapılacağını da söyledi. İhalesinin tamamlandığını hatta ödenek işinin de tamamlandığını söyleyen Gezer, karakolun 2 ay içerisinde tamamlanacağını belirtti.

 

Başıboş hayvana af yok!

 

Gezer,yol kenarlarında başıboş dolaşan ve zaman zaman kazaların yaşanmasına neden olan başıboş hayvanlar için sert konuştu.

 Gezer, “Başıboş hayvan sahiplerine bundan kesinlikle affımız yoktur. Şehirde yaşamanın bir sorumluluğu vardır ve herkes bu kurala uyacak. Kimse halkı görüntüsüyle ve kokusuyla rahatsız edemez. Kanunu bilmemek mazeret değil. Herkes hayvanına sahip çıksın sahibini bulamadığım hayvanı doğru mezbahaya götürürüm.” Diyerek bu konuda muhtarlardan halkı bilgilendirmesi konusunda uyarıda bulundu.

 

12 silah yakalandı!

 

Düğün konvoylarında yaşanan yoğunluğu anlatan ve silah atma konusuna değinen Gezer, muhtarlardan halkı bilinçlendirmelerini istedi.

 

Gezer, muhtarlara seslenerek “Polisin düğün konvoyunun önünü kesmesini istemiyoruz. İnsanın en mutlu gününde bir polisin gelin arabasını durdurması hiç hoş değil. Ancak düğün konvoylarında araç camlarından havaya ateş açılıyor. Arefe günü 8 tabanca 4 tüfek yakaladık. Bu konuda muhtarların halkı bilinçlendirmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Muhtarlardan mahallede yaşanan sorunlar!

 

Düzce İl Emniyet Müdürü Ali Gezer’in konuşmalarının ardından Konuralp ve Yenikent mahalle muhtarları sorumluluk alanlarında yaşanan sorunları ve eksikleri anlattı. Yenikentte bulunan bazı kamelyalarda gençlerin alkol aldığını ve çevreye rahatsızlık verdiğini söyleyen muhtarlar madde bağımlısı gençlerden de şikayetçi oldular.

 

Dışarıdan kamyonla Yenikent’e köpek getirildiğini de söyleyen muhtarlar emniyet müdüründen bu konuda yardım istediler. Bir çok kavşakta trafik ve yön levhalarının eksik olduğunu söyleyen Yenikent muhtarları, bazı kavşaklara da sinyalizasyon çalışması yapılmasını istediler.

 

Konuralp muhtarları ise yaşadıkları bölgenin polis sorumluluk alanına geçtiğine sevindiklerini belirterek yapılacak olan polis karakolunda merkeze ya da Yenikent’e gitmeden işlerini yapabilmelerini istediler.

 

İl Emniyet Müdürü Ali Gezer muhtarların sorunlarını dinleyerek yardımcıları ile birlikte not aldı ve gerekenin yapılacağını söyledi.