Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş, merkez mahalle muhtarları ile Erguvan Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Belli periyotlarla muhtarlarla buluşan Başkan Keleş, dün akşam gerçekleşen yemekli toplantıda, hem belediyenin mahallelerde yürüteceği çalışmalar hakkında bilgiler verdi hem de krize dönüşen çöp konusu ile ilgili muhtarlara yakındı. 

Çöpler Melen kenarına dökülüyor
29 yıllığına Ankaralı bir firmaya kiraladığı Hecinler mevkiindeki katı atık depolama tesisinin Düzce için önemli ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Başkan Keleş, Düzce genelinde günde ortalama 400 ton çöp çıktığını  ve tesis kullanılamadığı için bu çöplerin Melen kenarına döküldüğünü söyledi. Tesisten kötü koku yayılmaması için gerekli önlemlerin alındığını vurgulayan Başkan Keleş, civarda yaşayan halkın şiddetle karşı çıktığı ve direnşe geçtiği tesisin kullanılması gerektiğini ifade etti.

Yaza kadar bozuk yol sorunu bitecek
Düzce Belediyesi tarafından bahar aylarında başlayacak alt ve üst yapı çalışmaları konusunda muhtarları bilgilendiren Başkan Keleş, en çok tepki çeken bozuk yolların şikayet konusu olmaktan çıkacağını söyledi. Ağırlıklı olarak alt yapı çalışmaları sonucu derin çukurların oluştuğu yollarla ilgili özellikle yağışlı havalarda serzenişler tavan yaparken, Başkan Keleş, bahar aylarında dökülecek 250 bin ton asfaltla yolların yaza yeni haliyle gireceğinin sözünü verdi.

Doğalgaz ve muhtarlık binası sözü
Ayrıca toplantı sırasında DERGAZ yetkilileri ile telefonda görüşen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, doğalgaz gitmeyen mahallelerin de yine yaza kadar bu hizmete kavuşacağını belirtti. Düzce Belediyesi olarak mahalle muhtarlarının daha verimli çalışması adına başlattıkları hizmet binası yapım çalışmalarına da değinen Başkan Keleş, muhtarlık binası olmayan mahallere yeni hizmet binası yapılacağını kaydetti.

Öte yandan Düzce merkeze bağlı 56 mahalleden yaklaşık 40 muhtarın katıldığı toplantıda, muhtarlar, sadece yol ve doğalgaz konusundaki beklentilerini dile getirirken, hiçbir şikayet konusu gündeme gelmedi.