AK Parti Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, bugün mahalle muhtarları ile biraraya geldi. Keleş'in ziyareti öncesi Belediye Muhtar Lokali'nde yapılan özel hazırlıklar dikkat çekti. Kapı girişinde “Mehmet Keleş Hoşgeldin” yazısı ile karşılanan Keleş de muhtarlara takvim dağıttı.

 

En yakın dostlarımdan kazık yedim

 

Belediye başkanı ile muhtarın birlikte çalışmasının önemine değinen Keleş, başkanlığa gelmesi halinde muhtarlar için devam eden hizmetlerin üzerine yenileri eklenerek süreceği vaadinde bulundu. Keleş’in konuşması ağırlıklı olarak geçmişte yaptığı hataları üzerindeydi. Geçmişten ders aldığını ifade eden Keleş, “Dedikodu, kavga karalama ile kimse bir yere varamıyor. Bunu da geçmişte yaşadım. En yakın dostlarımdan kazık yedim. Bu nedenle siyasetteki atışmaları kavgaya dönüşmeden sürdürmeliyiz.” dedi.

 

Muhtarlara gözdağı verdi

 

 

2004 yılında olduğu gibi 2014 yılı seçimlerinde de partisine en yüksek oyu kazandırmak istediğini söyleyen Keleş, bu noktada muhtarlardan destek isterken bir de gözdağı verdi. Keleş, “AK Parti'yi yüksek oy oranı ile kazandıralım. Gittiğimiz her noktada, sözümüzün daha iyi geçebilmesi ihtiyaçların daha iyi karşılanması için AK Parti'nin yüksek oranla kazanması çok önemli. 2004 yılında yüzde 64 ile Türkiye birincisi olmuştuk. Mahalle muhtarlarının yarın yine ihtiyaçları olacak, bu ihtiyaçların karşılanması açısından talepte bulunacak. İnşallah yarın yüz yüze gelirsek bu ihtiyaçların karşılanması noktasında ben size; “Zamanında bana çok oy kazandırın demiştim” demem.” şeklinde konuştu.

 

Bazı muhtarlar da Keleş'in bu açıklamasının ardından tedirgin olarak “Az oy çıkan yere hizmet az mı olacak?” sorusunu yöneltti. Keleş, bunun üzerine yanlış ifade ettiğini söyledi ve “Bana yüksek oy vermediğimizde de ihtiyaçlarınızı karşılayabilirim.” dedi.

 

 

Kaldırım yorumu: Alerji yapılıyor diye çöpe mi atacaksınız?

 

 

Muhtarların sorularını yanıtlamaya devam eden Keleş’e muhtarlardan biri de çok konuşulan kaldırımları sordu… Keleş’in kaldırım savunması ise şu şekilde oldu:

 

Keleş,“Dünyanın en zengin ülkelerinde kullanılan doğaltaş. Düzce zengin bir kent değil, zengin ülkelerde kullanılan bu kaldırım taşları İmtaş Atölyesi sayesinde oldu. Bu kaldırımlar adeta şehir efsanesine dönüştü. Önlem almazsanız kayarsınız. Ben üstüne küçük çakıl taşları attıyordum. O pahalı malzemeyi kimse kaldırmaz. Biraz adaletli eleştiri yapmak lazım. Temizlenmezse tabii kayarsınız. Altın kolye verilmiş, bu ben de alerji yapıyorsunuz diye çöpe mi atacaksınız?” dedi.

 

 

Otoban çıkışsız terminal kör yatırım

 

Keleş yine muhtarlardan gelen soru üzerine terminal ve otogar çıkışına değindi. Keleş, otoban çıkışı yapılmadan yapılan terminalin kör bir yatırım olacağını savundu ve başkan olduğunu buna müsaade etmeyeceğini belirtti.

 

Muhtarların Keleş ve Kaşıkoğlu’na isteği ise net oldu. “Bizi komşu illere özendirmeyin” diyen muhtarlar önceliğin imar planları olması gerektiğini söyledi.

 

 

Dağıtılan kömürlerden olmasın göndermesi

 

Toplantı ilginç diyaloglara da sahne oldu. Doğalgazın tüm mahallelere tam olarak ne zaman geleceği sorusu üzerine Düzce’de hava kirliliğinin fazla olduğunu söyleyen Keleş’e muhtarlardan birinin “Sizin dağıttığınız kömürlerden olmasın” çıkışı dikkat çekti.

 

 

Ahbap çavuş ilişkisi olmayacak

 

Toplantıda hazır bulunan Kaşıkoğlu, muhtarların sorusu üzerine belediye meclis üyelerinin nasıl belirleyeceklerini de açıkladı.

 

“Ahbap çavuş ilişkisi olmayacak” diyen Kaşıkoğlu, “Kim hak ediyorsa o olacak. Teşkilatın yükünü taşıyan arkadaşların emeklerini de zayi etmeyecek şekilde güçlü bir yapı oluşturacağız. Belediyeyi sadece belediye başkanına bırakmayacağız. Geçmişte bu tür ilişkilerin ne kadar zarar verdiklerini tecrübe ettik. Ne çektiysek ahbap çavuş ilişiklerinden çektik. Bize ok atmayı öğretenler ilk oku bize attılar.” dedi.

Haber; S.KAŞKIR