Kızılay Düzce Şubesi'nin yıl içerisinde başlattığı “Bir Milyon İyi İnsan Aranıyor.” kampanyası kapsamında kan alımları devam ediyor. Yapılan kan bağışlarını toplamak üzere gezici ekiple çalışan Düzce Kızılay Kan merkezi ekipleri kan bağışlamak isteyen Muhtarların Derneğine giderek burada kan alımı gerçekleşti. Düzce Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Dursun ve muhtarlar Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Muhtarlara öncülük eden Düzce Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Dursun bu tür sosyal etkinliklere her zaman destek olacaklarını ifade etti. Dursun, “ Yaklaşık 2-3 yıldır belli aralıklarla Kızılay'a kan bağışında bulunuyoruz. Kan bağışını kendi sağlığımız için yapıyoruz. Duyarlı olan Düzce halkını bu çerçevede bu tür sosyal olaylara duyarlı olmaları konusunda öncülük ediyoruz. Kanın bizlere ne zaman, nasıl ve ne şekilde lazım olacağını bilmediğimiz için kan bağışında bulunarak önce kendi sağlımızı kontrol ediyoruz, ardından ihtiyacı olanlara yardımda bulunmuş oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Hedefimiz bir milyonun üzerinde kan toplamak.”

Kızılay Kan Merkezi Doktoru Hamdi Koçboğa ise yaptığı açıklamada kan bağışında 2008 ve 2009 yılını değerlendirdi. Koçboğa, 2008 yılında kan bağışında hedefledikleri rakamlara ulaşamadıklarını, fakat çalışmalarının 2009 yılı için devam edeceğini söyledi.

2009 yılındaki çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini belirten Koçboğa “2009 yılı hedefimiz ise bir milyonun üzerinde kan bağışı toplamak” şeklinde konuştu. Koçboğa Düzce Kızılay Kan Merkezi olarak kan bağışı konusunda hedeflerinin büyük olduğunu kaydetti.

Diğer taraftan kan bağışında bulunan muhtarlara Muhtarlar Derneği tarafından aşure ikram edildi.