Muhtarlar Derneği’nin toplantısına katılan Muhtarların bazılarının eleştirileri oldukça ağır oldu. Ağaköyü Muhtarı kendisini doğru söylememekle suçlayan Belediye Başkanına çatarken, bazı Muhtarlar da vekillerin verdikleri sözleri tutmasını istedi.

 

Toplantıya katılan ve sorularını yerinde sormak yerine kürsüye çıkmayı tercih eden Düzce Merkez Ağaköyü Muhtarı Cemil Tanrıver, daha ilk andan itibaren Belediye Başkanı ile polemiğe girdi.  Belediye Başkanı Keleş’in çıktığı bir televizyon programında kanalizasyon sorunu ile ilgili şikayetleri üzerine kendisinin yalan söylediğini ifade eden Tanrıver, mahallesinde kanalizasyon sorununun devam ettiğini, asıl yalan söyleyenin Belediye Başkanı Mehmet Keleş olduğunu söyledi.

 

 Tanrıver’in sert konuşmasına  milletvekilleri ve oturumu yöneten Muhtarlar Derneği Başkanı Aydın Dursun, kimseye gıyabında suçlama yöneltilmemesini söyleyerek  müdahale etmek isteyince, Ağaköyü muhtarı, kendisinin olmadığı yerde yalancılıkla suçlanırken kimsenin itiraz etmediğini belirterek cevap verdi.

 

Toplantıya katılan muhtarlar da üslubu konusunda Tanrıver’i ikaz etmeye çalışınca sinirlenen muhtar toplantıyı terk etti.

 

Çam köyü muhtarı da yaptığı konuşmada, çöp meselesini dile getirmekten bir şey elde edemediğini, ancak bir Dünya Kenti olan İstanbul’a su veren Düzce’nin kendi su meselesini çözememesi nedeniyle utandığını, gerisinin takdirini vekillere bıraktığını söyledi.

 

Kaledibi Muhtarı Yılmaz Özdemir de, sakin bir ses tonu ile oldukça sert içeriği olan bir konuşma yaptı. Köyünün su sorununun çözümü için denemediğini bıraıkmadığını belirten Özdemir, içme suyunu taşıdıklarını, hatta cenaze yıkamak için bile Beyköy Belediyesi’nin tankerlerini kullandıklarını dile getirdi.