Geçtiğimiz toplantısı hayli tartışmalı geçen Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, bu ayki toplantısını bölge muhtarlarının da katılımı ile Düzce Valisi Bülent Kılınç başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya katılan muhtarlar, kanalizasyon hatlarının kendilerine sorulmadan kazılmasından şikayet ettiler.

OSB Yönetim kurulu üyelerinin tamamının hazır bulunduğu toplantıda hazır bulunan Muhtarlar, OSB'nin kanalizasyonunun Düzce Belediyesi'nin arıtma tesisine götürülmesi nedeniyle yapılan çalışmaların kendilerine bilgi verilmeden yapılmasını eleştirdiler. Muhtarlar şikayetlerinin yanı sıra köylerinin kanalizasyonunun da bu hatta bağlanmasını istediler.

Düzce Valisi Bülent Kılınç, şu aşamada köylerin kanalizasyonlarının bu hatta bağlanmasının söz konusu olamayacağını, ancak ileride yapılacak bir planlama ile bu konunun hayata geçebileceğini belirtirken, Pazartesi günü güzergah üzerinde bulunan Büyükaçma köyü yol güzergahı, Karaçalı, Kanal Yolu ve Duraklar köyünde OSB Yönetiminin bir inceleme gezisi yapması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca OSB'de faaliyet gösteren firmaların tapu devirleri ile ilgili talepleri de gündeme alınırken, OSB'nin giriş kapılarının projeleri ile ilgili değişiklikler de gündeme geldi. Yapılacak olan dört kapıdan birinin eski projeye göre inşa edilmesi, diğerlerinin de daha uygun fiyata inşa edilmesi için yeni bir proje hazırlanması kararlaştırıldı.