2015 yılını kötü kapatan ve bu sezon da hala umduğu fiyatı piyasada göremeyen fındık üreticileri 12-12.5 TL civarında seyreden fiyatların 15 TL'ye yükselmesini beklerken, Bakanlar Kurulu'ndan Fındık Üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği Ödenmesine Dair karar çıktı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından fındık üreticilerine 2016 yılı ürünü için dekar başına 170 TL alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacağına dair Bakanlar Kurulu Kararı 9 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, ruhsat verilen sahalarda fındık yetiştiriciliği yapan fındık üretici belgesine sahip, kamu kurum ve kuruluşları hariç gerçek ve tüzel kişilere 2016 ürünü için dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacak.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, şu ifadelere yer verdi: “2016 yılı alan bazlı gelir desteği başvuruları, 2016 yılı üretim yılında çiftçi kayıt sistemi ve fındık kayıt sistemine kayıtlarını yaptırmış ve güncellemiş olmak kaydıyla bu kararın yayımı tarihinden itibaren başlayarak 30 Aralık 2016 tarihi mesai bitiminde sona erecektir. Bu kararın tüm fındık üreticileri için hayırlı olmasını diliyorum.”