Eğitim-iş Sendikası Düzce İl Temsilciliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara'da evinin önünde arabasına konulan bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Uğur Mumcu’yu unutmadı. Eğitim-iş Düzce İl Temsilcisi Hüseyin Arslan ile Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz Mumcu için basın açıklaması yaptı.



Arslan yayınladığı mesajda; “
Ülkemizin kaynaklarının uluslararası sermayeye ve çok uluslu şirketlere peşkeş çekilmesine karşı çıkıp, Ben, anti emperyalist ve Tam Bağımsız Türkiye’den yanayım!” diyerek kalemini satmayan onurlu devrimci, yiğit insan, yürekli gazeteci Uğur Mumcu’yu katledilişinin 23. yılında özlemle, saygıyla anıyoruz. Bu cinayeti azmettirenler hala yargılanmamış olsa da, günü gelecek, tarih önünde bunun mutlaka hesabını verecekler.
Eğitim-İş olarak Uğur Mumcu’nun ve diğer devrimci aydınlarımızın katillerinden elbet bir gün hesap sorulacağına yürekten inanıyor ve cinayetler, hukuksuzluklar, yolsuzluklar karşısında suskun kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şubesi Başkanı Atay Yılmaz da yaptığı açıklamada Mumcu’nun gazetecilik yönünün ne kadar güçlü olduğuna vurgu yaptı. Yılmaz, “Uğur Mumcu, demokrat, laik, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, devrimci ilkelerinden ödün vermeyen, araştırmacı, emekten yana, inandığı dava uğruna yaşamını verebilen bir aydınımızdı. Uğur Mumcu Türkiye Devleti Türk insanı için çok önemli değerdi. Uğur Mumcu, ‘Cumhuriyet şehidi’, ‘Devrim şehidi’ ‘Kalpaksız Kuvay-ı Milliyeci’ idi. Uğur Mumcu ‘Vurulduk ey halkım unutma bizi’ ifadesiyle halkını bilinçlendirmeye çalışan ‘bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz’ ifadesini Türk fikir hayatına kazandıran aydındı.” dedi.

 

Yılmaz, son olarak Türkiye’nin Mumcu gibi gazetecilere ihtiyacı olduğunu söyledi.


Haber:Y.SEVER