Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Düzce Şubesi Başkanı İsmail Çakmak, 20 Ocak Cuma akşamı saat 18.00’da yapılacak kongre ile bayrağı yeni bir başkan ve yönetime teslim edecek. Çakmak, MÜSİAD’da 2 dönemlik görev süresi zarfında yapılan önemli gelişmeleri ve bundan sonraki dönem için hedeflerini Öncü Haber’e paylaştı.

Başkan şimdiden belli…
Çakmak sözlerine, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak’ın da katılacağı, iki yılda bir yapılan kongre hakkında ve görev süresince yapılan işler hakkında bilgilendirmelerde bulunarak başladı. Çakmak; “20 Ocak’ta 5. Olağan Kongremizi yapacağız. Kongreler hep yenilenme süreçleridir ve yeni yönetimler katar. Bizler Düzce’mizde 2 dönemdir MÜSİAD başkanlığı yapıyoruz. MÜSİAD’da da bir başkan en fazla 2 dönem yani 4 sene başkanlık yapabiliyor. Biz bu bayrak nöbetimizi en güzel şekilde sürdürdüğümüzü düşünüyoruz. İki dönemi biz Düzce’mizde tamamladık şimdi yeni bir arkadaşımıza teslim edeceğiz. Biz yönetim kurulu ve üyeleri olarak bir dönem bir arkadaşımızı istişare ettik ve bu arkadaşımızı da yetiştirdiğimize inanıyoruz. 20 Ocak Cuma akşamı saat 18.00’da bir otelde Genel Başkanımız Nail Olpak’ın da katılımıyla kongremizi gerçekleştireceğiz. Yeni arkadaşımıza ve yönetime görevimizi devredeceğiz. Ben görevimi yaptığıma inanıyorum. Her şeyde yeni kana ihtiyaç var. İyi şeyler yaptığımıza inanıyoruz biz MÜSİAD’da. İşadamlarımızı belirli bir yöne getirdiğimizi düşünüyoruz.”dedi.

“Türk Ekonomisi ve ilk defa 1,8 düştü”
6 Ocak tarihinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile bir görüşme yapan ve toplantının içeriği ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Çakmak şunları paylaştı: “6 Ocak 2017 yılında başkanlar toplantısı yaptık Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek’in katılımıyla. 2016 değerlendirmesi ve 2017 beklentisi adı altında bir toplantı gerçekleştirdik. Bu çok geniş bir raporlama.   Kısaca bahsedecek olursak; 2016 ciddi planlama yapılan bir yıldı ancak 15 Temmuz Darbesi gerçekleşti. Öyle olmasına rağmen yüzde 90 öngördüğümüz kadarıyla gerçekleşti. 2017’den beklentiler ise ilk defa geçen ay eksi bakiye verdi Türk ekonomisi ve ilk defa 1,8 düştü. Böyle olmasına rağmen ülkede her şey düzenli gidiyor.”

“Düzce, geleceğin ili olacak”
Çakmak, Düzce’nin gelişimi ve sanayisi hakkında yaptığı değerlendirmede gelecek adına umutlu açıklamalar yaparak“Düzce milenyum ili ve adına yakışır bir sanayisi olacak” diyerek iddialı bir çıkış yaptı. “Bizler Düzce’nin içinde bazı şeyleri göremiyorsunuz ama gittiğimiz bazı illerde en son gittiğimiz Bartın’da bütün sanayi kuruluşlarını gezdik. Onların tek özlemi Düzce gibi olabilmek. E5 kenarındaki fabrikalar olsa bile bize yeter diyorlardı. Düzce’nin 2 tane organize sanayisi var 3 tanedaha yapılacak. Düzce’miz milenyum il ve adına yakışır bir sanayisi ve şehri olacak. Düzce’nin geleceği çok güzel olacak. Geçtiğimiz 2 yıl öncesinde Kuveyt’e Düzce’yi tanıtmaya gittik inşallah oradan da yatırımlar gelecek. Düzce yaşanabilir, yaşam kalitesi artmış, eğitim seviyesi belli bir yere gelmiş bir şehir olacak.”

“Müdürlüğü istemeye devam edeceğiz”
Sanayi için ‘olmazsa olmaz’ olarak ifade edilen Gümrük Müdürlüğünün Düzce’ye açılması için çaba sarf ettiği Çakmak, son durumu şu sözlerle anlattı: “Bundan 2 yıl önce genel idare toplantımızda bakanımıza raporlama verdik. 200 milyon Doların üzerinin Gümrük Müdürlüğü kurulma pozisyonu vardı. Bizim de o zaman 200 milyon TL’ymiş. Bize bakanımız ‘bunu neye göre istiyorsunuz?’ dedi.‘Ben de Düzce’de Gümrük Müdürlüğü olsun. Bizim ithalat ihracatımız daha iyi olsun’ dedim. Kendisi de bizim 4’üncü bölge olduğumuzu ve gümrük kurulunca bu yerden çıkacağımızı söyleyerek kazanımlarımızın ne olacağını sordu. ‘Bunları düşünüp tekrar tekrar konuşalım’ dedi. Biz organize sanayi içerisinde 5, teşvikte 4’üncü bölgedeyiz. Teşvikte Batıda sadece biz varız geri kalan Doğu’da. Şu an bunlar talep halinde isteyeceğiz sonrası siyasetçilerin. İstemenin partisi olmaz sayın bakanımız var artık, milletvekillerimiz daha deneyimli. Biz isteyeceğiz parti ayırt etmeksizin Düzce sadece AK Parti’nin değil birlik olacağız. Bizim içimizde hepsi var. Böyle yaparsak Düzce için ciddi kazanımlar olur.

Son olarak MÜSİAD Düzce Şubesi Başkanı İsmail Çakmak hem yurt hem de Düzce için güzel temennilerde bulundu.