2010 yılında kurulan Düzce MÜSİAD 3. Genel Kurulunu gerçekleştirdi. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve işadamlarının katıldığı kongrede yeniden aday olmayan mevcut başkan Cem Hatipoğlu seçime tek liste ile giren İsmail Çakmak’a görevi devir etti.
Vali Adnan Yılmaz MÜSİAD genel kurulunun hayırlı olmasını dilerken, tüm üyelerin hayır işlerinde birbirleriyle yarıştıklarını belirtti.
Yılmaz, “Bundan böyle de amatör ruhla heyecanla diğer kardeşleriniz Düzce’ye hizmet edeceklerdir. Biz MÜSİAD üyelerini çok iyi tanıyoruz onlar helalinden kazanır, hayırda hasenatta adeta birbirleri ile yarışırlar. Genel kurulunuz Düzce’mize hayırlı uğurlu olsun, yeni göreve gelecek başkan ve yönetim kurulu arkadaşlarıma da hayırlara vesile olsun.” Dedi.
Geldiğimiz nokta önemli
Genel Kurula katılan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, son on yılda Türkiye’nin ekonomik olarak iyi bir yere geldiğini söylerken, işsizlik rakamlarında ise mutlu olunacak bir tablo olmadığını vurguladı.

Olpak, “ Musiad’ı kar ve zararlardan oluşan bire dernek olarak görmüyoruz. Son dönemde haziran ayı içerisinde ekonomi raporumuzu ortaya çıkarttık, ekonomi raporunda orta gelir tuzağını işledik. Ana hatlarıyla bakıldığında ekonomi literatüründe diyoruz ki geldiğimiz noktayı önemsiyoruz. Biz Türkiye olarak son 10 yıllık süreçte siyasetten bağımsız olarak söylüyorum güzel bir yere geldik. Enflasyon yüzde 6’lar seviyesine geldi, burada enflasyonun verdiği mesaj artık ben yüzde 5’ler 6’lar seviyesine demir attım buralarda kalacağım. İşsizlik kasım rakamlarındayız yıl sonunu sanıyorum yüzde 9.2'lerle kapanacak, bakıldığında mutlu olunacak gibi bir rakam değil. Ama Avrupa birliğinde işsizlik ortalamasının yüzde 14-15 mertebesinde olduğunu hatırlarsak burada da bazı şeylerin hakkını teslim etmemiz gerektiğini hatırlatırım. Genel kurulumuzun hayırla vesile olmasını diliyorum. 3 yıllık kısa bir süre içerisinde yeni bir dönem başkanıyla devam edecek şubemize ve yeni görev yapacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” Dedi.
Belediye Başkanı İsmail Bayram ise, yeni yönetimin güzel işlere imza atmasını dilediğini söyledi.
Bayram, “Baktığımızda iş adamı olmak çok zor bir iş sorumluluk isteyen bir iş, iş adamı olmak sadece bir işletme açıp, bir sanayi üretimi yapıp ya da ticaret yapıp işten eve evden işe gidip para kazanmak değil. Dernekler adı altında bir araya gelip ortak hedeflere koşabilmek işin güzel tarafı. Cem başkan görevini devrediyor anladığım kadarıyla ben kendisine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu yeni genel kurul yeni amaç ve hedefler doğrultusunda daha da bir ivme kazandırır güzel işlere imza atmanızı sağlar.” Şeklinde konuştu.
Yönetim Kurulu
İsmail Çakmak başkanlığında MÜSİAD Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.
Atilla Şahin
Tanju Acar
Mehmet Coşkun
Ahmet Saydam
Zekai Başaran
İsa Şengüloğlu
Yaşar Saygun
Vefa Pehlivan
Nazmi Tok

Haber: H. İŞCAN