Düzce Belediyesi Kalıcı Konutlar 3. Bölge'de bulunan sosyal tesisi açık teklif usulü artırma yöntemi ile 3 yıllığına kiraya verilecek. Bölgede erguvan ağaçlarının sayıca fazla olması nedeniyle Erguvan Sosyal Tesisi adı verilen tesislerin işletmeye açılması şaşkınlık yarattı.

6 ay önce böyle dedi: “Tesisi müstecire vermeyeceğiz”

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, daha birkaç ay önce tesisteki çalışmaları incelerken müstecire (kiracı) vermeyeceklerinin altını çizmişti. Keleş, 22 Mayıs'taki inceleme gezisinde basına şu açıklamalarda bulunmuştu: “Tesisten tüm vatandaşların çok ucuz bir şekilde yararlanacağını tesisi müstecire vermeyeceğiz. Restoran, kafeterya, çay bahçesi ve düğün salonu olacak. 2. etap çalışmamızda yüzme havuzu ve spor salonu olacak. Alan konutlarda vatandaşlarımızın tamamının ihtiyacını karşılayacak.”

İşte bu açıklamalar henüz hafızalarda tazeyken Düzce Belediyesi'nin bir sosyal alanı daha işletmeye açması kafaları karıştırdı. Düzce'nin önemli bir nüfusunun yaşadığı Kalıcı Konutlar'daki sosyal tesisi  ihale usülü ile müstecire vermeye hazırlanan Düzce Belediyesi'nin işletmeyi neden kendisinin üstlenmediği sorgulamaya açıldı. Bir çok belediye halka daha ucuz ve kaliteli hizmet vermek adına sosyal alanları işletirken Düzce'de kiraya vermek adeta gelenek haline geldi.

Öte yandan ihale, 10 Aralık Perşembe günü saat 16:00’da Düzce Belediyesi Merkez Hizmet Binası Encümen Salonunda yapılacak.

Haber:C.ÜSTÜNER