18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası’nın açılış etkinliklerine beklenen katılım gerçekleşmedi. Açılışa Düzce Belediye Sanat ve Bilim Akademisi de eğitim gören çocukların resimleri ile destek verdi.

 

Müzeler Haftası’nın açılışına Vali Yardımcısı Erhan Türker,  Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ve Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Yusuf Oğuzoğlu, Sanat ve Bilim Akademisi genel sanat yönetmeni Celil Yağız , davetliler ve öğrenciler katıldı.

 

Açılışın ardından konuklar, Konuralp’in antik ve  turistik değerlerinin vurgulandığı ve Akademi  öğrencilerinin yarattığı resimlerden oluşan sergiyi incelediler.

 

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yusuf Oğuzoğlu, “Düzce’nin tarihi” konulu konferansında, tarihçilik ve Müzecilik kavramlarının  değişim geçirdiğini, müzelerin eserlerin sadece sergilendiği yer olmaktan çıktığını, konuklarına nitelik kazandıran bir yer haline dönüştüğünü söyledi. Gelişmiş batı ülkelerinde “Müze Pedagojisi” diye bir kavramın ortaya çıktığını belirten Oğuzoğlu, tarih ve müzeciliğini işbirliği ile, antik çağdan kalma basit bir toprak kaptan, modern mutfak araçlarına dönüşümün nasıl gerçekleştiği, bunun gelecekte alacağı durumun ne olacağı gibi fikirleri tarih ve müzecilikten öğrenmenin  mümkün olduğunu dile getirdi .

 

Uludağ, Müze ve çevresindeki eserlerin tanıtıldığı bir slayt gösterisi eşliğinde,  Düzce’nin antik çağdan 20’nci yüzyıla kadar geçirdiği dönüşümü değerlendirdi.