Emniyet Genel Müdürlüğü, uyuşturucu madde kullanımı engellemek için kolları sıvadı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, 15 Kasım 2018-1 Mart 2019 tarihleri arasında,  madde kullanımı önleme ve bilinçlendirme amacıyla “Uyuşturucu Madde Kullanımını önleme Kısa Film Yarışması” düzenleniyor.

“Gençlerin bakış açısı çok önemli”
Uyuşturucu ile mücadelede çeşitli etkinliklerle toplumun bilinçlendirilmesini ve farkındalığın artmasını amaçlayan Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından daha öncede geçtiğimiz Mart ayında “Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Afiş ve Slogan Yarışmaları” düzenlenmişti.

Halkın bilinçlenmesinin bu konuda mücadelede en etkin yol olduğunu düşünen emniyet güçleri, gençlerin bakış açısının da bu çalışmalarda öneminin büyük olduğunu düşünüyor.

İşte yarışmanın detayları…
Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada, aynı tema ile bu defa 15 Kasım 2018-1 Mart 2019 tarihleri arasında “Uyuşturucu Madde Kullanımını Önleme Kısa Film Yarışması” düzenlendiği bildirildi.
Yarışma, tüm üniversite öğrencilerini kapsıyor. Yarışma için hazırlanacak kısa filmlerin süreleri; 3 ile 5 dakika arasında olacak. Yarışma kapsamında çekilecek kısa filmlerde; uyuşturucu kullanımını gösteren resimler, kullanım şekli hakkında bilgi veren ifadeler veya aparatlar içerikte kesinlikle yer almayacak.

“Birincilik Ödülü; 15 bin TL”
Öte yandan, yarışmada dereceye giren öğrencilere; birincilik ödülü; 15 bin TL, ikincilik ödülü; 10 bin TL, üçüncülük ödülü; 5 bin TL, 2 mansiyon ödülü; 2.500’er TL ödül verileceği belirtildi.
Yarışmaya katılmak isteyenler, kısa film yarışma şartnamesi ve yarışma hakkında ayrıntılı bilgi için emniyetin www.narkotik.pol.tr adresinden ulaşılabilecek.

Haber: Ç.G.SEMİZ