Gökçek, 5. kez aday gösterildi
 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen belediye başkan adaylarından 10’unu bugün grup toplantısında açıkladı.

Gümüşhane,

Bartın,

Kırşehir,

 Amasya,

Afyonkarahisar,

Kahramanmaraş,

 Eskişehir,

Kayseri,

Konya

Ankara

illerinin belediye başkan adayını açıklayan Erdoğan, adayları açıkladığı kentlerle ilgili hazırlanan görüntüleri de kamuoyuyla paylaştı. 10 il arasında bulunan Ankara'da Erdoğan, bir dönem daha mevcut Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yola devam kararı alırken 4 kez aynı göreve seçilen Gökçek, 5. kez aday gösterilmiş oldu.

 
1 Aralık son gün
 
Adayları açıklamadan önce yerel seçimlere ilişkin partililere seslenen Erdoğan, şunları söyledi:
 
“Önümüzde 4 ay gibi bir süreç var. 4 ayın en güzel şekilde değerlendirilmesi lazım. Cuma günü kampanya sürecine dair bilgileri paylaşacağız ve bir kısım adaylarımızı kamuoyuna duyuracağız. 1 Aralık, memurların istifada son günü. Partimizin teşkilatında aday olmak isteyenler için de son gün. Bu arkadaşlarımız da teşkilatlarla koordineli olarak istifa etmeleri gerekenler, burada il ve ilçe başkanlıklarımızın hepsi kimlerin istifa etmesi gerektiğini yakından takip ederek, hemen bu adımları atmaları gerekiyor. Şehirlerimiz, ilçelerimizin adayları belli oldukça bir takvimle bunların tanıtımlarını yapacağız."
 
Çok sayıda yöntem kullandık
 
Aday belirleme süreci hakkında da konuşan Başbakan Erdoğan, "Her zamankinden çok daha hassas bir aday belirleme yöntemi izlendi. Bizim çalışmamızı hiçbir siyasi partinin yapmış olacağına inanmıyorum. Arkadaşlarımla gece birlere kadar bizzat çalışıyorum. Bugün 5 il, 5 büyükşehir adayını açıklayacağız. Belediye başkanı çıkarttığımız yerleri de çıkartamadığımız yerleri de masaya yatırıyoruz. Çok sayıda yöntem kullandık ve kamuoyunun nabzını yakından takip ettik.“