En çok borç takibi olan illerde ilk 5’e giren Düzce, suç haritasının çıkarıldığı illerde ilk 5’i kaptırmadı. İstanbul, İzmir Ankara gibi büyükşehirleri geride bırakan Düzce Hayat Boyu Eğitim ve Şiddetle Mücadele Merkezi Derneği (HEGEM) tarafından hazırlanan araştırmada bölge nüfus oranlarına göre olay ve dosya sayısı bakımından çocukların en çok suç olayı yaşayan iller arasında Düzce’nin de olduğu açıklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal eden dosya sayısının yetişkin nüfusa oranına göre en fazla suç olayı yaşanan iller Antalya, Kilis, Muğla ve Düzce olarak sıralandı. Son zamanlarda Asayiş oranlarının yaşanan patlama yapılan araştırma ile de teyit edilmiş oldu. Bıçaklamasız ya da kavgasız günün geçmediği Düzce’de engellenemeyen Madde bağımlıları sorunu da Düzce’nin bu sıralamada yer almasında önemli bir faktör oldu.

Borç takibinde olan illerde ilk 5’te yer almamız, İki metropol arasında yer alan ve uzun yıllardır teşvikten yararlanmasına karşın halkın istihdamda faydalanamadığını ve yatırımların verimliliğe ve büyümeye ulaşamadığını gösterdi.

İl olmasının ardından hızla göç alan Düzce’de aile yapısındaki değişim ve eğitim sistemindeki eksiklikler Düzce’nin bu ürkütücü sonuca ulaşmasında etkili oldu. En çok borç takibi ve en çok suç İşlenen iller sıralamasında ilk 5’de yer alması Düzce’nin nasıl bir hale geldiği sorusunu akıllara getirdi. Her iki araştırmada çıkan sonuçlar Düzce’de yetkililerin daha radikal önlemler almak zorunda olduğu sonucunu çıkardı.

Haber;S.KAŞKIR